Det ultimate mediasenteret?

Pioneers ET-system i aksjon
(Foto: dvice.com)
Pioneers ET-system i aksjon (Foto: dvice.com)

Pioneer har forstått det som mange andre har forstått. Alt smelter sammen – konvergeringen mellom PC/internett/video/TV er for lengst i full gang.

Nå kappes produsentene om å bygge inn så mye funksjonalitet som mulig i en og samme boks. PC, TV, video, bilder, musikk, og internett-tjenester – alt blir tilgjengelig via samme enhet, styrt av samme fjernkontroll. Poenget er også å gjøre dette så enkelt som mulig for folk flest. Det er nødvendig med et grensesnitt som lar selv Gudrun på 72 bruke systemet.

Her kommer Pioneers Project Tap-prosjekt, også kalt prosjekt ET, inn i bildet. Systemet tar mål av seg automatisere alt av underholdningsbehov i hjemmet. Prosjekt ET er først og fremst en avansert AV-server i form av en Linux-basert datamaskin med Blu-ray-drev og harddisk.

DLNA-støtte er på plass, og det samme er støtte for en rekke nett-tjenester som Youtube, Netflix, Last.fm, Twitter og mange flere. Også Control 4s IQ-plattform støttes, som betyr at systemet kan kommunisere trådløst mot f.eks. lys-, varme- og sikkerhetssystemer. Støtte for "managed copy" skal også være på plass, som lar deg ta én stykk kopi av en Blu-ray-plate.

Systemet kan styres via Zigbee-baserte kontrollere, Android-baserte mobiltelefoner og dessuten Ipod Touch.

Pioneer viste nylig frem en protoype på systemet, og ifølge rapportene skal grensesnittet være svært intuituvt og lekkert. Lansering ventes ikke før tidligst i midten av 2010. Spesifikasjonene vil kunne bli endret underveis, avhengig av hva markedet etterspør.

(Kilder: Gizmodo, Home Entertainment, Pressemelding, Engadget)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen