Det snuses på TDC

De som seiler opp som favoritter til å overta TDC er Telenor og svensk-finske TeliaSonera, men i kulissene lurer investeringsselskapet Investor.

Telekomanalytiker for det nederlandske finanskonsernet ABN Amro, Phillipe Kiewet de Jonge, felte sin dom over TDC i et intervju med den amerikanske avisen Wall Street Journal denne uken.

- Jeg tror ikke at TDC kommer til å eksistere lenge som et selvstendig konsern, har han sagt.

I det svenske konsulentselskapet Stelacon går analytiker Anders Wedar ett skritt lenger, og tror på en fusjon av både TeliaSonera, Telenor og TDC innen tre år.

- Jeg tror på en konsolidering i Skandinavia. En fusjon mellom Telia Sonera, Telenor og TDC vil være bra for både Telenor og TDC, sier Anders Wedar til nettavisen Realtid.se

Ingen eiere har mer en 7 prosent
Realtid.se konstaterer at TDC i dag savner en dominerende eier og derfor er åpen for en overtakelse.

TDC er Danmarks motsvar til Telia og Telenor, men privatiseringen av den tidigere helstatlige operatøren har gått mye lengre enn i Telia og Telenor. I de to sistnevnte selskapene eier fremdeles staten mye.

Den største private eieren i TDC har vært det amerikanske SBC, som har eid 41 prosent av aksjene. Men i 2004 solgte SBC alle sine aksjer i bedriften. De største eierne i dag er to amerikanske fond og et dansk pensjonsfond. Disse eier mellom 5 og 7 prosent av aksjene.

Hva vil Investor?
Anders Wedar i Stelacon kaster inn det svenske investeringsselskapet Investor som en ”dark horse” i TDC-spillet.

Investor eier 3G-operatøren 3, kabel-tv selskapet Com Hem og brebåndsleverandøren Bredbandsbolaget, men de eier ikke noen tradisjonell teleoperatør per i dag.

Den nye administrerende direktøren i Investor er Börje Ekholm, som i de siste fem årene har vært ansvarlig for samtlige av Investors nye investeringer innen it, telekom og medier. Og det spekuleres om han også vil gjøre Investor til en ledende aktør innen telekom.

TDC stiger på oppkjøpsrykter
Mandag skrev Jyllands-Posten at en rekke internasjonale investeringsfond hadde kontaktet tidligere TDC topsjefer med henblikk på et mulig oppkjøp. Ryktene betyr blant annet at TDCs aksjonærer allerede tirsdag var blitt 2,4 milliarder kroner rikere på grunn av en stigende aksjekurs.

Om dette vil ha noen innvirkning på lysten til fusjon hos konkurrentene er ikke klart, men det er sikkert at det vil bli kamp om TDCs gunst. Telenor og TeliaSonera har allerede virksomhet i Danmark, og vil dermed kunne få en for dominerende posisjon i markedet. Dette vil nok imidlertid ikke gå ubemerket hen hos konkurransemyndighetene.

(Kilde: Jyllands-Posten)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen