Det nye GSM-nettet er åpnet

Samferdselsminister Navarsete ringer Network Norways første mobilsamtale
Samferdselsminister Navarsete ringer Network Norways første mobilsamtale

I dag ble bokstavelig talt et nytt kapittel i Norges mobilhistorie åpnet, da Network Norway åpnet landets tredje mobilnett.

Åpningen skjedde i Oslo i dag tidlig, og samferdselsminister Liv Signe Navarsete foretok den aller første telefonsamtalen i Network Norways eget mobilnett.

Leier i Netcoms nett
Å kalle operatørens nett for eget er imidlertid en sannhet med modifikasjoner. Network Norway har nemlig bare et fåtall GSM-master selv. Disse står i Oslo, Bergen, Stavanger og Trondheim. For resten av landet leier operatlren kapasitet i Netcoms nett der deres egne basestasjoner ikke strekker til.

Det betyr at alle Network Norway-kunder vil få både GSM- og EDGE-dekning overalt hvor Netcom har dekning i dag.

- Selv om GSM-dekningen i Norge er en av Europas beste, er det fortsatt noen i grisgrendte strøk som ikke har dekning, påpekte Liv Signe Navarsete og fortalte at hun er i kontakt med flere nordmenn for å prøve å gi de dekning der de bor.

- På sikt håper jeg at Network Norway kan bidra til bedre dekning, selv om det kanskje ikke er punkt nummer én akkurat nå, sier hun.

Post- og teletilsynets sjef, Willy Jensen, ønsker Network Norway velkommen i markedet.

- Post- og teletilsynet mindre viktig
- Det er strålende med noen som faktisk bruker den lisensen de har. Hvis Network Norway lykkes, vil Post- og teletilsynet bli mindre viktig. Og det er greit, vi har nok av andre ting å gjøre. Strategien til Post- og teletilsynet er en minimumsregulering, uttalte Jensen på dagens pressekonferanse.

Han bemerket i tillegg at han vil følge Network Norways termineringspriser med argusøyne. Du kan lese mer om reguleringen av mobiloperatørenes termineringspriser i saken "Presser prisene".

Network Norways strategi er å inngå samarbeid med andre aktører i telebransjen. Foreløpig betyr dette for eksempel at alle kundene til Lyse Tele ringer i Network Norways nett. Network Norways ansvarlige for marked og kommunikasjon, Kari Mette Toverud, vil ikke kommentere om operatøren har inngått flere avtaler med andre selskaper enn Lyse.

I første omgang sikter operatøren seg inn mot bedriftsmarkedet. Men Ingvild Myhre og resten av Network Norway ser for seg at de etter hvert vil lansere tilbud til privatmarkedet.

Network Norways konsernsjef, Ingvild Myhre, åper Stavanger-kontoret
Network Norways konsernsjef, Ingvild Myhre, åper Stavanger-kontoret

Tallet er 46
Foreløpig tilbyr Network Norway ett mobilabonnement; Network Norway Mobil Basis for bedrifter. Her får du en minuttpris på 46 øre, i tillegg til en startpris på 46 øre for hver samtale du starter.

Til sammenlikning krever Netcom og Telenor henholdsvis 59 og 39 øre som laveste minuttpris for bedrifter.

Mens én SMS koster 59 øre hos Telenor, er stykkprisen minst 56 øre hos Netcom.

Er det flere i bedriften din som har Mobil Basis-abonnement hos Network Norway, er det gratis å ringe mellom disse telefonene.

Å sende SMS koster 46 øre per stykk, og MMS har en stykkpris på 1,46 kroner. Surfer du på nett med mobilen, må du ut med 9 kroner per MB med data du genererer over mobilnettet.

I tillegg kommer en månedspris på 46 kroner per abonnent, i tillegg til en etableringspris på 96 kroner. Du finner den fulle prisoversikten på Network Norways egne nettsider.

Med abonnementet følger en rekke inkluderte ekstratjenester, som for eksempel muligheter for telefonkonferanse, viderekoblingsfunksjon, personsvarfunksjon og mulighet for å sette over samtaler til andre telefoner.

Skjerpet konkurranse?
Teleanalytiker Tore Aarønes har tro på at Network Norway kan skjerpe konkurransen i det norske mobilmarkedet.

- Vi kommer til å se en annen form for konkurranse nå. I dag er det Telenor og Netcom som har 100 prosent av markedet. Nå kommer de til å tape noen av de prosentene. Spørsmålet er hvor mye, sier Aarønæs til Digi.no.

Svaret er i følge Network Norway selv 8 prosent innen en periode på 5 år. Om de lykkes med sin egen spådom, gjenstår å se.

(Kilder: Digi.no)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen