Det lønner seg å lese lisensavtaler

Produsenten av programvaren hadde nemlig lagt inn en liten klausul i sluttbrukerlisensavtalen. Der stod det at personer som leste lisensavtalen, kunne gi utvikleren beskjed, og å motta en sum penger. Og etter 4 måneder og 3 000 nedlastinger av programmet, sendte en bruker endelig inn beskjed om at han hadde lest lisensavtalen. Og slik tjente han $1000.

Det var selskapet PC Pitstop som stod bak dette stuntet, og dette gjorde de for å bevise at nesten ingen leser slike lisensavtaler. Dette gjør at mange programmer kan snike inn spyware og adware, siden innholdet i lisensavtalen ofte sier i klartekst at programmet vil vise oppsprettvinduer på ditt system. Og om du bare klikker deg forbi lisensavtalen, har du godtatt det som står der, og firmaet som laget programmet har sitt på det tørre.

Og selv om mange tror at slike lisensavtaler er skrevet på det vanskeligste advokatspråk, tar de feil. De aller fleste slike avtaler er noenlunde lette å lese, og du trenger ikke være spesielt god i engelsk for å oppdage om et program prøver å installere spyware.

Så selv om du sannsynligvis ikke har sjansen til å få $1000 hver gang du leser en lisensavtale, kan det ofte lønne seg. Da slipper du kanskje spyware, adware og lignende ulumskheter. Om du ønsker å lese mer om slike lisensavtaler, kan du kikke litt på denne artikkelen hos PC Pitstop.

Kilde: PC Pitstop

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen