Casio EX-ZS100 er et rimelig kamera for lange reiser

Teknofil Det ideelle reisekamera?

Casio EX-ZS100 er et rimelig kamera for lange reiser

Rimelig, lite og kompakt, men med lang zoom

Casio er kjent for å være tidlig ute med ny teknologi, og det er de også med dagens lansering, selv om det kanskje ikke kan se slik ut ved første øyekast. I dag tidlig så nemlig Casio Exilim EX-ZS100 dagens lys, og takket være liten størrelse, lang zoom, god vidvinkel og forholdvis lav pris ser det ut til å være et ideelt reisekamera.

Casio Exilim EX-ZS100 er forholdsvis lite og slankt, men har likevel ikke mindre enn 12,5x optisk zoom. Ikke nok med det, vidvinkelen tilsvarer 24 mm på fullformat, og er dermed ganske brukbar. Lengste tele er tilsvarende 300 mm. Blenderverdiene er f/3.0 på vidvinkel og f/5.9 på tele. Ingen av delene er direkte imponerende, men det er likevel forholdsvis bra. Minste blender på vidvinkel er f/7.9, men det er ikke en reell blender men derimot en simulert blender, ved hjelp av et fargenøytralt filter som legges over bildebrikken, et såkalt ND-filter. Dermed får "nedblending" ingen effekt på dybdeskarpheten (som nok er temmelig stor uansett), og man får heller ikke mer diffraksjonsuskarphet enn man gjør på full åpning.

Kameraet tilbyr også videoopptak i 1280 x 720 med 30 bilder per sekund, ansiktsgjenkjenning og en spesiell nybegynnerfunksjon som guider deg gjennom innstillingene for akkurat ditt motiv. Casio EX-ZS100 lades via USB og batteriet tar 250 bilder per lading, etter CIPA-standarden, men med mindre du bruker blitsen svært mye kan du sannsynligvis gjøre regning med å få langt flere bilder per batterilading.

Tekniske spesifikasjoner og priser på Casio Exilim EX-ZS100 finner du i Prisguiden

Casio lover at kameraet skal være mer brukervennlig enn noen gang, og både dette og spesifikasjonene tyder på at det er den jevne borger de ser for seg som kjøpere av dette kameraet. Veiledende pris i Norge blir kr 1499,- men vi tipper likevel at prisen vil ligge et godt hakk lavere når det når butikkhyllene en gang i september. Du får det i rødt, svart og sølv.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen