Det første OpenOffice-viruset

Annonsør­innhold
Les hele saken »
XML_DUSTER.A
(Bilde: trendmicro.com)

Flere sikkerhetsselskaper varsler nå om et nytt macrovirus som er rettet mot kontorpakkene StarOffice og OpenOffice. Trend Micro har gitt viruset navnet "XML_Dustar.a". Slike macrovirus er tidligere kjent for å infisere kun dokumenter fra Microsoft Office, men denne typen virus er relativt sjelden i dag.

Viruset skjuler seg i StarOffice/OpenOffice-dokumenter som vedlegg i en e-postmelding. Hvis mottaker åpner vedlegget blir filen Stardust/XML_Dustar.a lastet ned og åpner et JPEG-pornobilde i et StarOffice/OpenOffice-dokument. Infeksjonen går videre til andre dokumenter av samme typen. Koden legger til følgende linje i infiserte dokumenter:

***Stardust***(c)by Necronomikon [DCA]

Koden angriper PC-er med Windows 98, ME, NT, 2000, XP og Server 2003 installert, men dette er en såkalt "Proof-of-Concept"-kode, og slike koder er i utgangspunktet ikke laget for å gjøre noen skade - hensikten er først og fremst å vise at det går an å lage en skadelig kode. Men slike koder kan likevel bli starten på en ny trend blant forfattere av virus og andre skadelige koder.

Du kan eventuelt virusskanne PC-en din med gratis Housecall-tjeneste fra antivirusselskapet Trend Micro.

(Kilder: TechWeb, Betanews)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen