Det er hull i Nokia

Sikkerhetshullet rammer Series 40-telefoner, som Nokia 6300.
Sikkerhetshullet rammer Series 40-telefoner, som Nokia 6300.

Nokia bekreftet i går at de har sikkerhetshull som gjør det mulig å installere og starte programmer i sine mobiltelefoner. Dette kan gjøres uten at brukeren er klar over det.

Les også:
Sony Ericssons kodeliste hacket »
Hack Iphone i Windows »

Problemer gjelder telefoner med Nokia OS Series 40-operativsystemet, som brukes i de fleste mobiltelefoner fra selskapet. Feilen rammer imidlertid ikke selskapets smarttelefoner eller de aller enkleste modellene.

Gjelder også J2ME

I tillegg skal et hull i tidligere versjoner av J2ME, programvaren som lar deg kjøre Java-programmer som for eksempel Opera Mini, kunne gjøre faren for inntrenging større.

Et slikt sikkerhetshull kan tenkes å for eksempel gjøre det mulig å starte et program som ringer opp et dyrt nummer eller sender SMS til alle i kontaktlisten din.

Hullet ble avslørt av Security Explorations-forsker Adam Gowdiak tidligere denne måneden. Han har brukt et halvt år på å finne feilen. Gowdiak har også skrevet programkode som skal bekrefte muligheten for å snike programmer inn på telefonene.

Betalte Nokia for hullet?

Nokia har angivelig betalt Gowdiak 160 000 kroner for informasjonen om sikkerhetshullet, men dette er ikke bekreftet av verken Nokia eller Gowdiak.

Både Nokia og Sun (selskapet som lager J2ME) skal nå tette hullene. Ifølge Nokia utgjør ikke hullet noen stor risiko, og det vites ikke om hullet har blitt utnyttet. Detaljene om hvordan et angrep på Nokia-telefoner med Series 40 utføres er antakelig ikke kjent for andre enn Gowdiak og Nokia, og det skal angivelig være vanskelig å sette i gang et angrep mot telefonene.

(Kilder: idg.no, theregister.co.uk)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen