Mange HTC-telefoner har et hull som åpner for automatisk installasjon av ondsinnet kode via en SMS.

Det er hull i HTC-telefonene

En sikkerhetsekspert har oppdaget et hull som gjør at personer med onde hensikter kan bryte seg inn på telefonen din. Det skal ikke mer enn én SMS til for å ta kontroll over HTC-telefoner som kjører Windows Mobile, skriver msmobiles.com.

Push-hull

Hullet er i telefonenes såkalte "wap-push"-tjeneste. Dette er en tjeneste som lar operatøren sende melding om nye programvareoppdateringer. Det er også mulig å sette i gang en oppdatering av programvaren direkte på denne måten. Dette åpner for en mulighet til å få telefonen til å laste ned ondsinnet programvare, og kjøre det direkte.

HTC har endret på noen strenger i registerfilen på telefonene. Det er disse endringene som gjør telefonen sårbar. Problemet er avdekket på blant annet en operatørutgave av HTC Touch Pro, men finnes også på vårt engelske eksemplar av telefonen.

Ingen respons fra HTC

Personen som oppdaget problemet har gitt beskjed til HTC, men har foreløpig ikke fått noen respons fra produsenten. Det er heldigvis en smal sak å fikse problemet. Fremgangsmåten finnes på silentservices.de. Her finner du også fremgangsmåten for å finne ut om din telefon er rammet.

En forumbruker har også laget en fiks til telefonene. Se i forumtråden under denne artikkelen.

(Kilde: msmobiles.com, silentservices.de, xda-developers.com)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen