Det digitale bakkenettet

Basis- og utvidet tilbud

Når man først har kjøpt en dekoder, vil man kunne abonnere på basistilbudet gratis – dvs. hvis man betaler lisensavgiften. Basistilbudet vil bestå av NRK1 og NRK2, alle regionsendinger, radiokanaler samt døvetolktjenesten. Disse vil tilbys ukryptert.

TV2 vil tilbys gratis, men kryptert, ut 2009. Dette betyr at man må utstyre dekoderen med et et abonnementskort fra TV2. Dette kortet vil i første omgang bli levert med dekoderen, uten ekstra kostnad.

Innen det digitale bakkenettet åpner vil også Canal Digital og Get tilby MPEG4-sendinger. Siden boksen vil bli en del dyrere enn alternativene basert på satellitt/kabel, vil mange sannsynligvis skifte leverandør. Men det finnes også en del folk som bor distriktene som ligger i satellittskygger, og hvor kabelnettet ikke er utbygget. Disse må ha NTV for å fortsatt kunne ta inn TV etter 2008-2009.

Betal-TV selskapet NTV Pluss vil tilby abonnementspakker med en eller flere TV-kanaler. NTV Pluss vil dermed bli en direkte konkurrent til satellittbaserte aktører som Canal Digital, (MPG) Viasat, og kabelbaserte aktører som Canal Digital og Get. Det vil altså bli mulighet for flere kanaler, også i regioner hvor man før bare har fått inn NRK og TV2.

Om utbyggingsprosjektet vil lykkes for NTV vil i stor grad avgjøres av om NTV har vurdert kundemassen riktig, og om de klarer å produsere og distribuere så mange dekoderenheter som det er behov for ved lanseringspunktet.

Tjenester

Digital-TV og MHP vil gi flere muligheter for ekstra tjenester. Super-tekst, PIP, utvidede løsninger for for døve og tunghørte, mulighet for et tilbakemeldingssystem ved spørreundersøkelser og enkle poll-systemer er blant disse.Retro-tekst-TV vs. Supertekst


Super-tekst er kanskje det mest interessante av disse. Super-Tekst kommer til å ha en blanding av redaksjonelt innhold som nyheter og sport, men også kommersielle tjenester og magasiner med konkurranser, butikker m.m.

Med farger, ulike fonter og bilder, kontrollert via CSS, vil Super-tekst visuelt sett ligne på Verdensveven. Selve navigasjonen vil fremdeles foregå via navigasjonsknapper og nummer (slik som dagens Tekst-TV).

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen