Det blir lettere å installere Windows 8

Det blir lettere å installere Windows 8

Lover oppsett med kun 11 klikk.

Installasjon av Windows har tidligere kunne være et hodebry for mange – oppgraderingsprosessen til Windows 7 involverte for eksempel hele fire wizards, 60 vinduer og langt flere klikk.

Nå har Microsoft bestemt seg for å kutte ned og forenkle den tungvinne prosessen, slik at man skal kunne installere det kommende operativsystemet Windows 8 via en wizard med bare 11 klikk.

Enkelt og avansert

Den nye og enkle installasjonen søker gjennom maskinvaren for kompatibilitet, vurderer hvilken versjon av Windows som er mest optimal å installere og veileder brukeren gjennom hele prosessen.

Installasjonen blir satt igang via en exe-fil, mens et mer avansert oppsett er tilgjengelig fra en DVD eller USB-pinne. Dermed kan ikke-tekniske brukere lett installere operativsystemet med en enkel fil, mens mer teknisk anlagte også får tilgang til flere valgmuligheter.

Mer erfarne brukere vil blant annet få muligheten til å bruke en ny Windows Assessment and Deployment-pakke for å skreddersy innstillinger for installasjon og multi-boot, samt spesialiserte nettverksinstallasjoner.

Kjøp på nett

I tillegg skal man kunne dra nytte av Windows 8s kommende nettleveringsmetode – noe som innebærer at man ikke behøver å kjøpe en fysisk kopi av operativsystemet. Når man kjøper via nett får man en ferdig kodet installasjonsfil, slik at man slipper å forholde seg til en produktnøkkel på 25 tegn.

(Kilde: MSDN Blogs)

Kommentarer (16)

Norges beste mobilabonnement

Mars 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio FriBruk 5GB+EU


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex 10GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen