Det blir ingen GTX 265

Som nevnt tidligere krymper nå Nvidia sin 65 nm-prosess til 55 nm. Ryktene sa da at disse kortene ville få navnet GTX 265.

Beholder navnet

Nå viser det seg at Nvidia velger å beholde navnet GTX 260 også på disse kortene. Grunnen er visst ganske enkel. Nvidia sitter på store mengder med 65 nm-brikker, og så fort de lanserte en ny serie med kort ville salget av den eldre serien synke drastisk. Derfor har Nvidia bedt produsentene om å ikke spesielt promotere de nye 55 nm-kortene.

Ønsker ikke promotering av 55 nm

Man kan naturligvis regne med at den nye revisjonen vil holde lavere temperaturer og overklokke noe bedre enn den nåværende 65 nm-versjonen. Den nye revisjonen vil i likhet med dagens komme med 216 shadere og den samme offisielle 575 MHz-kjernehastigheten, men ventes som sagt å overklokke langt bedre. Vi skal vel heller ikke ser bort fra at enkelte produsenter som XFX etter hvert vil tilby ekstra overklokkede versjoner av godsaken.

Nvidia tar en ninjavariant

De nye kortene vil bli sakte men sikkert sneket inn på markedet innen de neste to ukene. Vi vet enda ikke om det vil være mulig å skille de to versjonene fra hverandre bare ved å se på forpakningen. En mulighet er å skru av kortets kjøleløsning og se på kjernerevisjonen (Revisjon A2 tilsvarer 65 nm, revisjon B2 tilsvarer 55 nm) eller bruke programmer som GPU-Z til å sjekke revisjon der. De to nevnte alternative løsningene krever dog at du selv sitter med kortet i hendene. Det hele vil bli et sjansespill – hvertfall de første ukene, kanskje månedene.

Dette sjansespillet som da oppstår, om du mottar et 65 nm eller 55 nm skjermkort, kommer sikkert til å skape hodebry og irritasjon hos klokkere og de ivrigste spillerne – for vanlige personer vil imidlertid forskjellen være lik null.

(Kilde: Fudzilla)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen