Det beste til slutt

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Ryktene som lenge har florert på nettet viste seg i dag i all hovedsak å stemme. Selv om det bare er et års tid siden 450D ble lansert, har Canon i dag en ny modell i samme segment. De to modellene vil bli å finne i salg ved siden av hverandre i en periode, som Canon gjorde det med 40D og 50D for et halvt års tid siden. Dette kan i så fall bety at Canon har forsiktig beveget seg bort fra sin tidligere lanseringsfilosofi. Canon forteller på pressekonferansen at 500D ikke erstatter 450D.

Canon EOS 500D

Det nye speilreflekskameraet fra Canon byr egentlig ikke på så mange overraskelser for oss som har fulgt rykteflommen på nett i det siste, men det gjør ikke kameraet noe mindre interessant, når alt kommer til alt. Det dreier seg altså om et kamera som ser ut til å få omtrent samme ytre design som EOS 450D, men som har mye av innmaten fra storebror 50D. I pris og nisje vil 500D plassere seg mellom de to kameraene, ser det ut til.

EOS 500D får samme 3-tommers skjerm som 50D, med 922000 bildepunkter, og om ikke samme bildebrikke så en ny versjon av den. Oppløsningen er de samme 15 megapikslene, men Canon har sett litt på brikken i 5D MkII i utviklingen av brikken til 500D. Egenskapene skal være de samme som på 50D. EOS 500D får naturligvis Canons nye bildeprosessor, Digic IV, men dette til tross, er opptakshastigheten naturlig nok betydelig lavere enn 50D. Der 50D klarer 6,3 bilder per sekund må nykomlingen gi seg på 3,4. Autofokussystemet er det samme som på EOS 450D.

Canon EOS 500D drar imidlertid veksler også på andre modeller i Canon-rekken, og får dermed mulighet for videoopptak. Høyeste oppløsning blir 1080p, men da bare i 20 bilder per sekund. Om man ønsker det kan man sette oppløsningen ned til 720p og få 30 bilder i sekundet, eventuelt kan man benytte seg av den vanlige VGA-oppløsningen, også den med 30 bps. På grunn av videomulighetene vil 500D også få innebygget mikrofon, samt HDMI-utgang. Det har ingen inngang for ekstern mikrofon, så vi får håpe det kan stille opp med bedre lyd enn 5D Mark II.

Noen rykter har sagt at 500D får en artikulerende skjerm, men dette viser seg altså ikke å stemme.

Kameraet benytter det samme tilleggsutstyret som 450D, men videokabelen har fått ny kontakt.

Vil du sammenligne nye EOS 500D med modellene over og under, kan du gjøre det i produktguiden. Der vil du også finne flere bilder av det nye kameraet.

Dette kameraet ser ut til å ha omtrent de samme egenskapene som storebror EOS 50D. Hovedforskjellene er byggekvalitet og ergonomi, hastighet og autofokussystem. Til gjengjeld har du altså mulighet for videoopptak i HD og en lavere pris på EOS 500D. Hva den reelle butikkprisen blir på 500D er litt vanskelig å si, men mye tyder på at prisforskjellen opp til 50D ikke blir voldsomt stor.

Canon EOS 500D vil være i salg fra mai i år, og veiledende priser blir som følger:

  • EOS 500D kun kamerahus: kr 9799,-
  • EOS 500D 18-55mm IS kit: kr 10799,-
  • EOS 500D 18-200mm IS kit: kr 15499,-

Canon Speedlite 270 EX

Canon lanserer også en ny blits i dag, som foruten å være forholdsvis rimelig har fått et ledetall på 27 (meter) er liten og lett, men man har med denne blitsen likevel mulighet til å sprette lyset i taket, siden selve blitsreflektoren kan dreies oppover, som bildene til høyre viser.

Største spredningsvinkel vil tilsvare 28mm ved fullformat, men takket være blitsens zoomhode vil man kunne få fullt utbytte av blitsen også ved lengre brennvidder. Hvis man har et kamera som støtter slik, vil man også kunne styre den nye blitsen fra kameraets menysystem.

Canon Speedlite 270 EX vil være i salg fra mai 2009 og veiledende pris blir kr 1799,-.

Canons pressekonferanse begynner klokken 08:30, og vi kommer tilbake med mer når den er over dersom vi har noe mer å melde.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen