Det beste kameraet under vann

Sommeren er over og vinteren banker på. Det blir neppe mange turer til stranden for å bade fremover. Men om du der frem til neste års lek i solen kan du kanskje vurdere å ha med et av disse kameraene som reisefølge.

Liquid Image Mask
Liquid Image Mask er en dykkermaske med innebygd kamera som ble med oss på dykketur en tidlig høstkveld hvor lyset neppe var optimalt for seansen. Kameraet har 16MB minne, men dette kan lett utvides til 2GB ved hjelp av et minnekort. På masken fins det to knapper. En av/på knapp som du også kan bruke for å bytte mellom film og video og en utløserknapp. På maskens pakke står det at kameraet tåler fem meters dybde, importørene i Norge lovet derimot at det ville holde fint ned til 30 meter, så vi så ingen grunn til ikke å teste utsagnet og hoppet i vannet.


Liquid Image Mask har et kamera midt på masken.

Kameraet takler fint presset nede på dypet. Kameraet taklet derimot dårlig lysforholdene under vann. Fem megapiksler uten blits ble rett og slett i minste laget for Oslofjorden en mørk høstkveld. Bilder tatt over fem meter fungerer så vidt. Under fem meter blir det derimot dårlig. Vi er ikke i tvil om at dette kameraet vil vær flott å ha med i sydlige strøk med blått og klart vann. Norske forhold blir derimot en større utfordring. Prisen er derimot god 990 kroner må du betale for denne masken med kamera.


Under vann blir bildene fort grumsete.

Les hele testen av Liquid Image Mask her.

Olympus Mju 850 SW
Olympus er den kameraprodusenten som har satset hardt på kunder som liker å være i nærheten av vann, og kaste kameraet sitt i bakken. Deres SW-serie er nemlig vann og støtssikre. Olympus Mju, med 8 megapiksler, skal for eksempel tåle dybder ned til tre meter lover Olympus. Vi hadde ingenting mot å prøve.

Vår test viser at kameraet takler dybder ned til tre meter og faktisk enda litt til. Hvor dypt du vil kunne gå er vi derimot usikre på, så hold deg til anbefalningen Olympus gir. Kameraet takler også å ta bilder. Sett i forhold til den reelle sikten i Drøbakssundet i august måned, så ble bildene slett ikke dårlige. Men å fange ting som beveger seg fort ble en utfordring.


Olympus Mju 850 SW er ikke et kamera for dykkerturen, men for lek i strandkanten passer det godt.

Dette kameraet er godt for deg som skal leke i vannet og kanskje gå en kortere tur under vann. Noe kamera til dykketuren er det derimot neppe da de færreste som dykker liker å holde seg rundt tre meter.

Kameraet koster cirka 2000 kroner i norske butikker.

Les hele dykketesten av Olympus Mju 850 SW her.

Olympus Mju 1030

Om du derimot vil gå dypere under vann må du heller satse på storebroren Olympus Mju 1030 SW. Dette kameraet med 10 megapiksler er skapt for å takle dybder ned til 10 meter. Derimot har det en noe håpløs ordning for batteriet. Batteriet er nemlig så brukervennlig at du kan sette det inn akkurat hvilken vei du vil. Kameraet vil derimot ikke fungere om du ikke har satt det inn korrekt. Litt kjedelig å ligge i vannet når du oppdager det.


Olympus Mju 1030 SW taklet best korte avstander.

For å ta bilder under vann fungerer dette kameraet godt så lenge objektet du tar bilde av er nærme nok. På avstand fikk vi lite resultat fra Oslofjorden. Kameraet har også et enormt lager av mulige funksjoner. Dette er i utgangspunktet meget bra, men 10 meter under vann og med dykkerhansker kan disse bli svært vanskelige å betjene. Pass derfor på å stille inn funksjonene på forhånd.

Om du ønsker å ta gruppebilde under vann, så er kanskje ikke dette kameraet, i hvert fall ikke om lyset er som i norske farvann. Om du derimot ønsker å fange opp noen flotte glimt av livet under vann for å vise til venner og bekjente, så fungerer dette kameraet perfekt. Helt klart det beste i vår lille test, men også det dyreste.


For å ta med et minne opp fra dybden duger Olympus Mju 1030 SW perfekt.

Kameraet koster rundt 3200 kroner i butikken.

Les hele dykketesten av Olympus Mju 1030 SW her.


Også i vannskorpa er et vanntett kamera kjekt å ha.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen