Det beste fra 2004

Snart farer nyttårsrakettene til værs igjen, og tar farvel med året som har vært. Nå trer vi inn i år 2005 som også ser ut til å bli et særdeles spennende år når det gjelder både mobiltelefoner, andre duppeditter og amobil.no i sin helhet.

Vi har gjort et forsøk på å samle de aller største høydepunktene fra 2004, for å gi et overblikk over de viktigste hendelsene i mobilverdenen.

Årets latter

Av de artiklene som er mest ment for en liten latter har vi plukket ut en som er verdt å ta en titt på. Her kan du lese om hvilke misforståelser som kan komme opp ved bruk av ordbok på mobiltelefonen.

Av eksempler fra artikkelen finnes mange ord som vi er ganske sikre på ikke finnes. Eksempler er kaffeank og sikkerhetsreker. Og visste du for eksempel at hvis du skriver ”loffen” med ordbok aktivert får du opp ordet ”jødedo”?

Her kan du lese artikkelen.

Viktigste markedsartikler

I år 2004 har utviklingen i mobilmarkedet vært svært så interessant. Mobyson kom på markedet, og skapte en liten priskrig som for alt vi vet kan fortsette ut i år 2005. Chess har kjøpt opp Sense og slått det sammen til ett stort mobilselskap, som skal konkurrere med Telenor og Netcom Nokia har også mistet markedsandeler i en sjokkerende fart.

Nokia mister markedsandeler
Mobilsalget skifter retning. Sony Ericsson og Samsung stjeler stadig markedsandeler fra for eksempel Nokia. Tallene fra 2004 viser at den finske mobilgiganten mister markedsandeler i høy fart.

Markedsandelene har i praksis gått både opp og ned i løpet av år 2004. Nokia innrømte i oktober at de hadde tolket markedet feil, og bommet totalt. Nå satser de på færre modeller å konsentrere seg om samt lavere priser.

Her kan du lese mer om markedsandelene i siste halvdel av 2004.

Den forventede priskrigen
Vi forventet tidligere i år en priskrig idet mobiloperatøren Mobyson inntok markedet. Med kontantabonnementer som Mobyson kan operatører spare penger på fordi kunden betaler på forhånd over Internett. Da sparer operatøren penger som de ellers måtte brukt på giroer, inkasso og lignende.

Mobyson var ikke den første med denne løsningen, men den første som vekket haugevis av oppmerksomhet på grunn av sine lave priser. Etter hvert fulgte også Talkmore med på lasset. Talkmore ble kort tid etter kåret til vinner i vår egen test av de billigste forhåndsbetalte mobilabonnementene.

Det er fortsatt uvisst om flere operatører kommer til å henge seg på de lave prisene de forhåndsbetalte operatørene. Så langt har vi ikke fått se noe til den priskrigen analytikerne i sin tid forventet.

Her kan du lese mer om priskrigen.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen