Det beste fra 2003

Når nyttårs-rakettene farer til værs i dag tar vi farvel med året som har vært og trer inn i 2004. På mobil og duppeditt-fronten har vi mye spennende i vente det kommende året, men vi har visselig også mye å se tilbake på.

Vi har prøvd å samle inn de beste godbitene fra amobil.no's nyhetsdekning dette året, for å gi deg et lite overblikk over de viktigste hendelsene i 2003.


LG entrer kongeriket

I løpet av de siste månedene har LG gått fra å være en ukjent produsent på mobilmarkedet, mer kjent for sine flatskjermer og hvitevarer enn mobiltelefoner, til å bli en av de heteste aktørene på det nordiske mobilmarkedet.

De første ryktene om LGs inntreden på det norske markedet dukket opp i vår, men det var først da vi fikk se selskapets portefølje for 2004 at vi virkelig begynte å sperre opp øynene for den Sør-Koreanske nykommeren.

Da vi noen måneder senere fikk prøve selskapets G7100, som hittil har beholdt sin status som den mest sexy telefonen som har entret testlokalene våre til dags dato, ble vi virkelig overbevist om at produsenten har kommet til landet for å bli.

De fulle detaljene om den nye telefonen finner du i vår test av LG G7100.


Motorola svikter Symbian

I begynnelsen av året så ut som om Symbian-alliansen kom til å dominere mobilmarkedet i lang tid fremover med sitt SymbianOS operativsystem for mobiltelefoner. Denne situasjonen slo imidlertid brått om da Motorola tidligere i år valgte å trekke seg ut av alliansen for å få flere ben å stå på.

Kort tid etter kom lanseringen av MPx200, som er den minste og letteste telefonen på markedet som baserer på Microsofts operativsystem og - enda viktigere - den første Smartphone-telefonen fra en av de større mobilprodusentene.

Med verdens andre største mobilprodusent på laget ser plutselig ting adskillig lysere ut for Smartphone-operativsystemet, som hittil har vært nærmest usynlig på markedet foruten sin inntreden i enkelttelefoner som Qtek 7070. Dermed ser det ut som om 2003 blir året da Microsoft entret mobilmarkedet for fullt.

Mer informasjon om Motorolas nye finner du i 'Motorolas Smartphone'.

(se også vår artikkel om Smartphone 2004)

Sony Ericsson forbedrer P800

Få mobiltelefoner har vel klart å dominere nyhetsoverskriftene i den grad Sony Ericssons P900 klarte det denne høsten.

Et styremedlem i Sony Ericsson lekket ut de første detaljene om en oppfølger til den bestselgende hybriden P800 i et intervju (se Vil forbedre P800), og siden dette vasset vi i rykter om den nye enheten.

Siden lekket det ut og en rekke lavoppløste bilder og to reklamefilmer før Sony Ericsson valgte å offisielt trekke sløret av den nye enheten i november.

Mange ble nok skuffet da den nye enheten viste seg å være lite annet enn en overhalt P800, som hverken kunne by på det 1,3 Megapikslers kameraet eller ekstra høyoppløselige skjermen de første ryktene hadde antydet.

Mer om P900 og T630 finner du i Sony Ericsson viser tenner.


Årets heteste oppfinnelser

Om vi så hadde håndlukket de heteste av de heteste nyhetene på duppeditt-fronten dette året, hadde vi neppe klart å gjøre en like god jobb som Time Magazine.

Publikasjonen kårer hvert år et tyvetalls av de mest nyvinnende oppfinnelsene i forskjellige kategorier, og fortsatte tradisjonen dette året med å trekke frem den ene spenstige innovasjonen etter den andre.

Blant høydepunktene dette året var en undervanns-snorkel med innebygget radio, en jakke som gjør deg gjennomsiktig og en robotkatt.

Les mer i artikkelen Årets beste oppfinnelser.


Den store MMS-krigen

Lanseringen av bildemeldinger her til lands har vært et heller usedvanlig sammensurium av kampanjer, priskutt og PR-stunts.

Det begynte med Netcoms satsing på gratis MMS i sommermånedene, som senere ble etterfulgt av prikklike kampanjer fra både Telenor og Chess. Siden den gang har operatørene overbydd hverandre om kapp og forlenget kampanjene sine måned for måned, med det resultat at vi i nesten et halvt år har sendt MMS-meldinger i hytt og pinevær uten å betale et øre for det.

Og før de fleste av oss i det hele tatt har fått mulighet til å betale for seg, har operatørene allerede kuttet prisene flere ganger. Da Telenor først lanserte tjenesten i fjor forlangte de hele 10 kroner per melding, men senere har Netcom bidratt til å presse ned prisene til 5 kroner. Og for noen uker siden kom nyheten om at de to operatørene ville senke prisen ytterligere ned til 2,50 kroner.

Sirkuset ser imidlertid ikke ut til å gi seg der. For få uker siden valgte Chess å utfordre konkurrentene på MMS-prisen og selskapet har nå senket prisen sin til 1,99 kroner per melding. Hvor lavt prisen vil synke i 2004, gjenstår å se.


Kikkerten som ser gjennom klær

Til tross for at vi har vasset i fete enheter og andre spennende nyheter fra bransjen det siste året, var det en uskyldig natt-kikkert som stakk av med prisen som årets desidert mest populære nyhet. Skjønt, helt uskylig er den nok ikke - den ser nemlig rett gjennom klær.

Mer om den uvanlige kikkerten finner du i nyheten 'Ser gjennom klær'.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen