Det tristeste stedet på Internett?

På Memmento.com kan du søke opp avdøde personer eller lage et nytt «minnesmerke». (Bilde: Skjermdump, Memmento.com)

Memmento er en online gravplass

Det tristeste stedet på Internett?

De fleste sosiale nettsteder er dedikert levende mennesker som du kan chatte med, dele bilder med og så videre. Nettsiden Memmento er derimot viet til avdøde mennesker, og fungerer som en slags online gravplass eller et sted for minnemarkering.

På det nylig lanserte nettstedet kan du starte en «memorial» for en avdød person eller bidra på allerede eksisterende minnesmerker. Det går an å søke opp kjente personer og bla gjennom en liste over navn på avdøde. Noen minnesmerker er imidlertid private, slik at du må spørre personene bak om å få tilgang.

Minnene på ett sted

Folkene bak Memmento beskriver tjenesten på følgende måte:

– Memmento er et sted hvor du kan lage et online minnesmerke for dine kjære. Ved å skape et virtuelt minnesmerke, kan du bevare minnene om dine kjære for evig. Å lage et online minnesmerke er gratis og det vil det alltid være. Bli med i vårt store fellesskap, samle alle minnene om din kjære på ett sted og skap et praktfullt online minnesmerke. Del det med familie og venner.

Les også: Send Facebook-meldinger etter din død

Skreddersy bruken

På de individuelle minnesidene kan du skrive inn minneord, tilføye bilder og video, eller legge til blomster eller lys. Den sistnevnte kategorien koster penger, mens resten er gratis.

Andre muligheter inkluderer å stille inn personverninnstillinger, dele et minnesmerke på sosiale medier, kjøpe en «gravstein», legge til musikk, forandre rekkefølgen på minner og så videre.

Sjekk ut det virtuelle gravstedet på Memmento.com.

Hva tror du om et nettsted som dette? Etisk betenkelig eller en fin måte å dele minner om avdøde på? Diskuter gjerne i kommentarfeltet nedenfor.

(Kilde: Betabeat)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen