Intel-sjef Brian Krzanich holder fram smarte øreplugger med integrert pulsmåler. (Bilde: Vegar Jansen, Tek.no)

Her er smarttingene som skal berike livet ditt

Dingsene du kler på deg har kommet.

San Francisco/Tek.no: Verden skal fylles med smarte ting. Svimlende femti milliarder enheter vil være lure nok til å kommunisere med hverandre eller Internett innen nyttårsrakettene sendes opp i år 2020, mener analytikerne.

Hjemmene våre er vi allerede godt i gang med. Vi er riktignok fremdeles langt unna de fem hundre smartenhetene som skal være i et typisk familiehjem i 2022, men med stadig lurere hvitevarer, varmepumper, røykvarslere, alarmsystemer, dørlåser, badevekter og overvåkingsoppsett, er det da mer enn vi kan telle på én hånd.

Du slipper ikke unna selv om du prøver heller – innen 1. januar 2019 må nemlig strømmåleren din være byttet ut med en smart variant.

Det som sakte men sikkert skjer i hjemmet er interessant nok, men spydspissen i den revolusjonen som kalles Tingenes Internett – også kjent som Internet of Things (IoT) – er det de mer portable og bærbare tingene som står for.

Enheten som for mange av oss var den første smarte kjærlighet, altså mobiltelefonen, er ikke lenger nok alene. En annen ting er at elektronikk ikke lenger bare er noe vi tar med oss, men også noe vi tar på oss.

Les kommentarene (5)

Her er noen av sakene du kan lese på Ekstra i dag:

Til toppen