(Bilde: Shutterstock/62687536)

Det skal bli mindre kjipt å fly

Amerikansk kommisjon vil oppheve forbud mot bruk av elektroniske dingser ved letting og landing.

«Under letting og landing skal alle elektroniske apparater som inneholder sendere være slått av». Denne meldingen hører vi når vi skal ut og fly, men det kan hende at det blir løsnet litt på de strenge reguleringene i framtiden.

Flysikkerhetens foregangsland med stor F, USA, driver nemlig og vurderer om dette forbudet bør oppheves. Federal Aviation Administration (FAA) oppnevnte en kommisjon for å veie fordeler og ulemper opp mot hverandre, og nå anbefaler den at FAA løsner litt på reglementet.

Flymodus på

Ifølge den nye anbefalingen, bør passasjerer få lov til å bruke sine elektroniske duppeditter, enten det er bærbare PC-er, nettbrett, smarttelefoner, e-lesere eller annet, når flyet letter og landet.

Bruken forutsetter imidlertid at man setter enheten i flymodus, slik at trådløst nett blir slått av. Dette er uansett en liten pris å betale, så lenge man har spill, musikk og videoer lagret lokalt på sin dings.

Neste år?

FAA får den offisielle rapporten fra kommisjonen i denne uken, men det er ikke sikkert at organisasjonen ønsker å følge anbefalingen. Hvis FAA likevel godtar, kan amerikanerne se fram til færre reguleringer i løpet av 2014. Forhåpentligvis følger Europa etter.

Det blir ikke mer spennende enn dette:
Snart kan vi fly på egen hånd »

(Kilde: The Verge)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen