Det kommer en Ubuntu-toppmodell i år
Teknofil
(Bilde: Ubuntu)

Det kommer en Ubuntu-toppmodell i år

I år vil vi trolig se mange nye modeller med det åpne operativsystemet.

Canonical, selskapet bak OS-et Ubuntu, melder nå om at vi mest sannsynlig får se minst én toppmodell og også flere andre telefoner som benytter Ubuntu i løpet av året. Ubuntu er fortsatt et relativt ukjent operativsystem, men det jobbes det hardt for å endre.

Mange produsenter vil lage Ubuntu-telefoner

Det ser nemlig ut til at Canonical har overbevist en rekke andre mobilprodusenter til å lage telefoner med Ubuntu. Det er Jono Bacon, Canonicals kommunikasjonssjef, som har kommet med uttalelsene, hvilket jo gir en viss troverdighet.

De ansatte hos Canonical har også gjort sitt for å øke oppslutningen rundt operativsystemet, og jobber iherdig med å overbevise smarttelefonprodusenter om å lage telefoner med Ubuntu. Ifjor forsøkte de også selv å lansere telefonen Ubuntu Edge via crowdfunding. Det mislyktes, men nå ser det ut som om selskapet har noe på gang igjen.

Ingen lanseringsdato

Akkurat når du vil få muligheten til å eie en Ubuntu-telefon selv er uvisst, i likhet med det meste rundt disse telefonene. Vi vet imidlertid at en del av Ubuntu-sortimentet kun vil kjøpes gjennom utvalgte operatører, og noen kun vil være tilgjengelige i visse områder. Andre igjen vil være allment tilgjengelige på nettet.

Greier du ikke å vente på en egen Ubuntu-telefon? 
Sjekk om telefonen din er kompatibel med operativsystemet!  »

(Kilde: Ubergizmo)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen