Det kan ta 10 år før VR-briller slår an
Teknofil
(Bilde: Jørgen Elton Nilsen, Hardware.no)

Det kan ta 10 år før VR-briller slår an

Facebook-sjef Mark Zuckerberg har langsiktige planer for Oculus Rift.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Facebook kjøpte VR-brilleprodusent Oculus VR for 12 milliarder kroner tidligere i år. Det har utvilsomt skapt en ekstra interesse for slike produkter, men likevel er det lenge til de dukker opp i butikkhyllene.

Ifølge Mark Zuckerberg, Facebook-gründeren, kan det dessuten ta årevis før Virtual Reality-briller blir allemannseie, melder Polygon. Det skal han ha fortalt investorer og finansanalytikere nylig.

– Det trenger å nå et veldig stort omfang, 50 til 100 millioner enheter, før det blir en virkelig betydelig plattform. Jeg tror det vil ta mange år å komme dit. Det er vanskelig å si noe sikkert, men jeg tror ikke det kommer til å være 50 eller 100 millioner enheter i løpet av de neste årene. Det vil nok ta noen runder med slike dingser å komme dit, sa Zuckerberg.

Da Facebook kjøpte Oculus Rift i mars, sa Zuckerberg noe av det samme. Han hevdet at han så på dette som et «10-årsprosjekt», hvor de i første omgang skulle videreutvikle VR-enhetene. Deretter ville de fokusere på brukerne og økosystemet, mens han trodde det kunne bli en lønnsom forretningsvirksomhet først på lengre sikt.

Har du lyst til å styre ting i en virtuell verden?
Robot-hånd går som hånd i hanske med Oculus Rift »

(Kilde: Polygon, Hardware.no)

 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen