Black Friday / Cyber Monday 2016

Veldig mange butikker har tilbud også i dag. (Bilde: Shutterstock/tek.no)

Penger igjen? Her er det fremdeles salg

Mange butikker kjører Black Friday gjennom helgen – se vår oppdaterte liste .

På få år har kjøpesultne nordmenn klart å gjøre en vanlig fredag på tampen av november til en supershoppingdag – kjent som Black Friday, en tradisjon vi har hentet fra USA.

Nå er det mange butikker som ikke klarer å holde seg til bare fredagen – i år startet fenomenet allerede på mandag i forrige uke.

Her er våre (og lesernes) favorittilbud for fredag 25. november >>>

Oppdatert: 28. november klokka 11:30.

Black Week, Friday og påfølgende helg er over, men noen butikker holder stadig ut. Mandagen etter Black Friday kalles «Cyber Monday» på den andre siden av Dammen, og er tradisjonelt dagen nettbutikkene har store salg – mens det på Black Friday opprinnelig var fyiske butikker som slapp seg løs.

På vår del av kloden har det blitt slik at «alle» har hengt seg på fredagen, mens «supermandagen» er mindre utbredt. Men det er likevel en god del nettbutikker som fremdeles holder det gående, og det er faktisk noen butikker som ikke hadde salg i helgen som har det nå.

Derfor har vi sjekket hvilke butikker som har mandagssalg, og disse er merket med tre asterisker *** i butikklista vår.

Merk at lenkene under går rett til de aktuelle butikkenes nettsider. Vær klar over at noen kjører med kunstig høye førpriser. Vi har ikke sjekket tilbudene – lurer du på om de er gode eller dårlige, kan du sammenligne dem med hva andre butikker priser dem til og ikke minst selve prishistorikken på den aktuelle varen. Prishistorikk finner du for eksempel hos pristjenesten Prisguide.no (kommersiell partner).

PS: Klikk på kategoriene for å få opp oversikten over alle butikkene. 

Bøker og tegneserier

Tilbud i utlandet

Omtrent samtlige amerikanske nettbutikker holder Black Friday hvert år, og internasjonale forhandlere er også med. Blant de største navnene finner vi:

Bakgrunnen for det hele

At nordmenn gjerne tar opp nye tradisjoner er det ingen tvil om. På få år har mørke krefter fått innarbeidet slikt som Halloween, sushi, maratonløp, valentinsdagen, «Birken» og andre skumle ting. Nå har også den amerikanske kjøpsorgien «Black Friday» fått et solid grep på den norske shoppingsjela.

Da vi for første gang i 2010 skrev om hjemlige og utenlandske handlemuligheter i forbindelse med «Svartefredag» – som for øvrig er første fredag etter høytiden Thanksgiving – var det kun et lite knippe norske nettbutikker som hadde plukket opp tråden.

I tillegg var Black Friday-begrepet såpass ukjent at overskriften vår ble Nå er det julesalg på nett.

Utvides til hele uken

I starten var salgsdagen forbehold kun fredagen, men startet så smått å endre seg allerede i fjor. 

– Elkjøp var først ute med å lansere «Black Week» i fjor, og i år ser vi at det er mange som har hektet seg på det samme konseptet. Komplett og Lefdal sniklanserte noen tilbud allerede fredag som var, og i løpet av helgen har Elkjøp, Expert, XXL og Gsport fulgt opp med Black Week, forteller Amund Espelien, daglig leder i Prisguide.no. 

Altså kan du allerede nå finne gode tilbud fra de ulike aktørene, og i enkelte tilfeller vil det ikke lønne seg å gruble for mye. 

– En annen trend vi ser er at mange av tilbudene nå i Black Week kun gjelder én dag, og av den grunn er det viktig å følge med fortløpende på tilbudene som dukker opp. Et annet tips er å melde seg opp på prisvarsling, så får du epost med en gang dine favorittprodukter faller i pris, poengterer Espelien. 

Enorm vekst

Amund Espelien, Daglig leder i Prisguide.no.
Amund Espelien, Daglig leder i Prisguide.no. Foto: Tek.no

– 2012 er første gang vi ser nevneverdige spor av Black Friday i vår statistikk. Deretter har det tatt helt av, med en dobling av trafikken hvert år, forklarer Espelien. 

Han har heller ikke tro på noe annet for årets Black Friday, som altså går av stabelen den 25. november.

– I år forventer vi nærmere 10-20 ganger så høy trafikk på Black Friday som en normaldag.

Ikke alt som glimrer...

Det er ingen tvil om at folk kan føle seg litt presset av andre mennesker i lett kjøpshysteri, så på selve dagen er det greit å tenke seg om to ganger før du drar kortet over det ene tilbudet etter det andre.

For ikke alt er like rimelig som det utgir seg for å være. I 2014 var ett av fire Black Friday-tilbud dyrere enn før.

Bruker du en pristjeneste, kan det altså være smart å sjekke prishistorikken. Noen butikker kan nemlig ha vært beregnende nok til å sakte sette opp prisene i forkant av Black Friday.

Usikker på hva du burde kjøpe? Følg våre kjøpetips: 
Dette er de beste Black Friday-tilbudene i dag » 
(oppdateres daglig) 

Prisguide.no er en kommersiell partner til Teknisk Ukeblad Media. De leverer oppdaterte priser, prisvarsling og produktinformasjon. Du kan lese mer om Prisguide her »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen