illustrasjon: Niklas Plikk
illustrasjon: Niklas Plikk

– Det er rett og slett ikke sant!

Apple svarer på anklagen om prisjuks på e-bøker.

Apple har nettopp kommet med en uttalelse til det amerikanske justisdepartementet, etter at de ble anklaget for å ha drevet med prisfiksing sammen med fem andre bokforlag.

– Anklagene rettet mot Apple er rett og slett ikke sanne, forteller Apples talsperson Tom Newmayr.

Prissamarbeid

Det store teknologiselskapet har vært i hard vind den siste uken, med både trojaner-problemer og nå et søksmål fra det amerikanske justisdepartementet. Anklagene gjelder et angivelig prissamarbeid mellom Apple og fem bokforlag, som skal ha blitt enige om å presse prisene på e-bøker opp. Dette skal ifølge de amerikanske myndighetene ha ført til at forbrukere har måttet betale flere titalls millioner dollar mer enn hva de ville ha gjort hvis prisene hadde forholdt seg "normale".

Da anklagelsen til justisdepartmentet ble gjort offisiell, ga tre av bokforlagene seg umiddelbart, og inngikk et forlik. Apple og de to bokforlagene Micmillian og Penguin ga seg imidlertid ikke så lett, og har sagt de vil ta saken til rettsalen for å renvaske navnene sine.

Gleder seg til rettssak

– Justisdepartementets anklagelser mot Apple er rett og slett ikke sanne. Lanseringen av iBookstoren i 2010 la et grunnlag for innovasjon og konkurranse, og løsnet det monopolistiske grepet Amazon hadde på forlagsindustrien. Siden den gang har kunder dratt nytte fra e-bøker som har vært mer interaktive og engasjerende enn tidligere. Akkurat som vi har latt utviklere fastsette prisene sine på applikasjoner i App Store, har vi latt forlagene sette prisene på bøkene i iBookstore, forteller Apples talsperson Tom Newmayr.

Macmillian-sjefen John Sargent og Penguin Group-lederen John Makinson har også gått ut med lignende uttalelser, og sier anklagene fra justisdepartementet inneholder så mange feil og mangler at de gleder seg til å ta det opp i en rettssak.

(Kilde: The Verge)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen