– Det er kun hvite menn i Apple-ledelsen
Teknofil

– Det er kun hvite menn i Apple-ledelsen

Nå lover de å gi flere kvinner og folk med minoritsbakgrunn sjefsjobber.

Apple-aksjonærer har reagert på at ledelsen i selskapet stort sett består av hvite menn, melder Yahoo.com. Blant de åtte nåværende styremedlemmene i Apple finner vi kun én kvinne. På selskapets egen oversikt over toppsjefer kan vi se ni bilder av hvite menn, av totalt ni sjefer.

– Det er et generelt problem med mangfold på øverste nivå i Apple-ledelsen; De er alle hvite menn, sier Jonas Kron, direktør for aksjonærselskapet Trillium, som forvalter 1,3 milliarder dollar, til Bloomberg.

Lover endring

Apple har ikke kommentert reaksjonen fra aksjonærene offentig, men har nylig lagt til en ny setning i sine styrevedtekter:

"Nominasjonskommiteen forplikter seg til aktivt å søke etter høyt kvalifiserte kvinner og personer fra minoritetsgrupper, som kan være aktuelle for nominasjon til styret."

Dette kom ifølge Bloomberg som et resultat av fem møter mellom Trillium og Apple. Et annet aksjonærselskap, Sustainability Group, har for øvrig kommet med samme type kritikk mot Apple.

Derimot er Apple ikke alene om å ha primært hvite menn i toppledelsen sin. Twitter hadde for eksempel ikke en eneste kvinne i sitt styre frem til for en måned siden.

Visste du forresten at: Flertallet av Snapchat-brukerne er kvinner ?

(Kilder: Yahoo.com, Bloomberg)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen