(Bilde: Shutterstock/montasje)

Det asosiale nettverket har kommet

Cloak varsler når du nærmer deg folk du ikke vil møte.

Når du bruker apper som Facebook, Twitter, Instagram, Tinder, Snapchat, Google+, LinkedIn, Pinterest, WhatsApp, Foursquare, Flickr, Tumblr og andre sosiale nettverk legger du igjen spor. Et slikt spor kan være stedsinformasjon, som igjen kan snappes opp, settes i system og brukes mot deg.

Nettopp det er hva den antisosiale nettverk-appen Cloak har i tankene, skriver Mashable. Gratisappen lar deg spore bevegelsene til dine venner, basert på de digitale sporene de legger igjen via sosiale medier.

– Jeg tror personlig at vi har sett toppen på de store sosiale nettverkene. Ting som Twitter og Facebook er som stappfulle heiser, hvor alle er klemt inn sammen. Jeg tror de antisosiale greiene kommer til å vokse. Du kommer til å se mer og mer av denne typen prosjekter, sier Chris Baker, en av utviklerte bak Cloak, til Washington Post.

Perfekt for den paranoide

Ved å flagge utvalgte venner eller bekjente du egentlig vil unngå, får du varsel dersom du er på vei i deres retning. Tanken er for eksempel å kunne unngå et langdrygt kaffeslabberas med en pratsom venn, eller bare at du ikke vil treffe på eks-kjæresten. Har du over middels paranoia kan du naturligvis også legge inn hele vennelisten din i Cloak og leke gjemsel på egenhånd.

Foreløpig henter dessverre iPhone-appen Cloak kun data fra Instagram og Foursquare. Det betyr at vennene dine bør være rimelig aktive på Insta for at dette skal ha noe for seg. Imidlertid skal det etter sigende bli støtte for flere sosiale medier i det antisosiale mediet snart.

Last ned Cloak (iOS)

Vi vil ha flere venner:
Følg Teknofil.no på Twitter!

Begynner du å bli lei fokuset på sosiale medier? Kommenter i forumet!

(Kilder: Mashable, Washington Post)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen