Den ukjente historien:

(Bilde: NTV/Hardware.no)

Slik gikk RiksTV-lanseringen nesten galt

Bare to uker før lanseringen manglet én kritisk brikke.

Hardware.no/Oslo: Høsten 2007 fikk Norge få et massivt digitalt løft. Det gamle bakkenettet skulle endelig skrotes etter 40 år i tro tjeneste, og det ble gjort på rekordtid. Det nyoppstartede selskapet RiksTV, som bare et år tidligere kun telte noen få ansatte, fikk ansvaret med å levere TV-signalene til nordmenn flest. Men utfordringene var alt annet enn få og små, og det største problemet var å få på plass dekorderne i tid til lanseringen:  

– Det kunne blitt en skandale, forteller RiksTVs administrerende direktør, Christian Birkeland, til Hardware.no 

Det nye bakkenettet krevde at alle hadde en dekoder, en dekoder som måtte være på plass i butikkhyllene innen den 1. september 2007. Men bare to uker før lanseringen blir det raskt oppdaget at det er et stort problem: dekoderne finnes ikke. Leverandøren hadde dem ikke, og fabrikken hadde faktisk ikke engang begynt å produsere dem, noe de skulle ha startet med for lengst. 

En prestisjefyllt milliardlansering hang nå i en syltynn tråd, men Birkeland kastet seg på et fly til den andre siden av kloden. På et vis som nesten virker å være tatt ut av en eventyrhistorie klarte de å redde en av Norges største digitale lanseringer natten før den fant sted.

Les kommentarene (2)

Her er noen av sakene du kan lese på Ekstra i dag:

Til toppen