Den ukjente historien:

(Bilde: NTV/Hardware.no)

Slik gikk RiksTV-lanseringen nesten galt

Bare to uker før lanseringen manglet én kritisk brikke.

Hardware.no/Oslo: Høsten 2007 fikk Norge få et massivt digitalt løft. Det gamle bakkenettet skulle endelig skrotes etter 40 år i tro tjeneste, og det ble gjort på rekordtid. Det nyoppstartede selskapet RiksTV, som bare et år tidligere kun telte noen få ansatte, fikk ansvaret med å levere TV-signalene til nordmenn flest. Men utfordringene var alt annet enn få og små, og det største problemet var å få på plass dekorderne i tid til lanseringen:  

– Det kunne blitt en skandale, forteller RiksTVs administrerende direktør, Christian Birkeland, til Hardware.no 

Det nye bakkenettet krevde at alle hadde en dekoder, en dekoder som måtte være på plass i butikkhyllene innen den 1. september 2007. Men bare to uker før lanseringen blir det raskt oppdaget at det er et stort problem: dekoderne finnes ikke. Leverandøren hadde dem ikke, og fabrikken hadde faktisk ikke engang begynt å produsere dem, noe de skulle ha startet med for lengst. 

En prestisjefyllt milliardlansering hang nå i en syltynn tråd, men Birkeland kastet seg på et fly til den andre siden av kloden. På et vis som nesten virker å være tatt ut av en eventyrhistorie klarte de å redde en av Norges største digitale lanseringer natten før den fant sted.

Les hele artikkelen og få tilgang til mer eksklusivt innhold

månedlig

Kr 49
Kr 12 per uke
Prøv gratis
Én måned gratis
 

Betal med Visa, MasterCard eller PayPal.

Vilkår og bruksbetingelser

Allerede medlem?

Les kommentarene (2)

Her er noen av sakene du kan lese på Ekstra i dag:

Til toppen