Det digitale bakkenettet – del 1

(Bilde: Grundig / Shutterstock)

Slik ble NRK kvitt det 40 år gamle bakkenettet

Etter flere tiår ble det revet på rekordtid.

1. september 2007 fyrer daværende samferdselsminister Liv Signe Navarsete og kulturminister Trond Giske av en startpistol sammen. I over 40 år har nordmenn sett på TV via vanlige takantenner, men dette skuddet markerer starten på en av de største omveltningene av TV-signalene i norsk historie.

Du kjenner deg kanskje igjen oppe på et tak, i et desperat forsøk på å få pekt antennen i den riktige retningen, slik at snøværet inne på TV-en skal bli til sendinger fra NRK. Ofte jobb som involverer flere personer; noen som holder vakt foran fjernsynsskjermen, en som står som et mellomledd og videreformidler forandringene via et vindu, og til slutt deg oppe på taket.

Dette skal det nå gjøres noe med – Norge skal digitaliseres.

Fem år etter Sverige 

Det analoge sendenettet til NRK har holdt tritt i over fire tiår, men Norges politikere begynner å innse at nettet har utspilt sin rolle. Samtidig er det flere land i Europa som allerede hadde begynt sin utbygging av et digitalt alternativ, der våre svenske naboer satte det første spadetaket allerede i 1999, og Storbritannia året før det igjen.

Les hele artikkelen og få tilgang til mer eksklusivt innhold

månedlig

Kr 49
Kr 12 per uke
Prøv gratis
Én måned gratis
 

Betal med Visa, MasterCard eller PayPal.

Vilkår og bruksbetingelser

Allerede medlem?

Les kommentarene (13)

Her er noen av sakene du kan lese på Ekstra i dag:

Til toppen