Mange hadde trodd Netflix ville stikke av med rettighetene til Top Gear etter at BBC ga Jeremy Clarkson fyken. Slik ble det ei.
Teknofil
Mange hadde trodd Netflix ville stikke av med rettighetene til Top Gear etter at BBC ga Jeremy Clarkson fyken. Slik ble det ei. (Bilde: Amazon Prime video)

– Det blir veldig, veldig, veldig dyrt for Amazon

Men Amazon-sjefen vil ikke røpe hvor mye det kostet å sikre seg Top Gear-gjengen.

Vi må innrømme at vi ble lettere overrasket da det var Amazon som stakk av med Top Gear-gjengen, og ikke Netflix. Vi aner fortsatt ikke hva netthandelgiganten måtte ut med for å sikre seg kontraktene, men det var tydeligvis ikke så veldig lite.

Ikke billig

I et spennende portrettintervju hos The Telegraph røper Amazon-sjefen Jeff Bezos at showet blir «veldig, veldig, veldig dyrt» for selskapet.

Tre gamle gubber?
Tre gamle gubber?

– De er verdt mye, og de vet det, sier han om programlederne Richard Hammond, James May og Jeremy Clarkson.

Det nye bilshowet vil sendes på Amazon Prime, og blir en del av en storsatsning på tjenesten:

– Det kan ikke bare være dette ene showet, det må være mange ting. Vi har en rekke greier på gang, som jeg tror seere i Storbritannia og verden rundt kommer til å elske. Og jeg tror Clarksons nye show blir en av disse, forteller Bezos.

Internasjonal brekkstang?

Det at han bruker begrepet «verden rundt» er interessant, ettersom Amazon Prime for øyeblikket kun er tilgjengelig i USA, Storbritannia, Tyskland, Østerrike og Japan. Til sammenligning ble Top Gear sendt i 214 forskjellige land i utgangen av 2014.

Kanskje det nye bilshowet blir den brekkstangen Amazon trenger for å åpne tjenesten for et betydelig bredere publikum?

Bezos mener i alle fall at vi befinner oss i en ny gullalder for TV, og trekker blant annet frem det faktum at det for bare noen få år siden var så godt som umulig å få stjerner til å bli med i TV-serier.

Nå er serier kjempepopulære, og produseres etter samme standard som filmer, mener han. Dette åpner opp for en rekke nye måter å fortelle historier på, og kombinert med produksjonsstandardene og de beste skuespillerne, resulterer det i «fantastisk TV».

Amazon har også sikret seg sin første «originale film»
Det blir Elvis & Nixon med Kevin Spacey »

(Kilde: The Telegraph via Cnet)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen