Illustrasjonsbilde.
Illustrasjonsbilde. (Bilde: Colourbox)

Det blir ikke noe av PC-forbudet på fly til USA likevel

Myndighetene snur, og det er gode nyheter for reisende.

For litt siden kunne vi melde at den amerikanske terrorfrykten lå an til å få kjipe konsekvenser for reisende i kraft av forbud mot bærbare PC-er på fly til USA. Nå melder BBC at dette trolig ikke blir noe av likevel.

Amerikanske og europeiske representanter for myndighetene hadde nylig et møte i Brüssel hvor det ble avgjort at et PC- og nettbrettforbud ikke skulle iverksettes i denne omgang.

Møtet ble arrangert på initiativ fra europeiske myndigheter. Det er ikke helt klart akkurat hva detaljene i den nye enigheten er, men inntil videre ser det altså ut til at reisende til USA ikke trenger å bekymre seg. Andre tiltak blir imidlertid fortsatt vurdert, uten at det er kjent hva disse er.

Frykter kompakte batteribomber

Illustrasjonsbilde.
Illustrasjonsbilde. Foto: Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no

Det var det amerikanske sikkerhetsdepartementet Department of Homeland Security (DHS) som vurderte å bannlyse større elektroniske enheter, som omfatter både nettbrett og bærbare PC-er, på fly fra Europa til USA.

Bakgrunnen for dette var at de frykter at mennesker med onde intensjoner kan konvertere PC-er og nettbrett til bomber. På grunn av denne frykten har USA allerede bannlyst større elektroniske enheter på fly til USA fra 10 flyplasser i nord-Afrika og Midtøsten.

Dette forbudet kom etter at et raid mot terrororganisasjonen Al Qaeda i Yemen tidligere i år avslørte at organisasjonen har klart å lage kompakte batteribomber som kan plasseres i enheter som bærbare PC-er. Disse skal visstnok være kraftige nok til å potensielt styrte et fly ved detonasjon.

Flyindustrien selv har stilt seg skeptisk til forslaget fordi det vil innebære at nettbrett og PC-er vil måtte plasseres i bagasjen som sjekkes inn og befinner seg i flyets lasterom, hvor det ikke vil være mulig å slukke eventuelle branner som lithium-batteriene kan starte.

LG har akkurat lansert en ny mobil med ekstra stort batteri:
Hils på den rimelige modellen LG X Power2 »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen