Test

Destructive Sounds

"Espionage" (2006) var den første plata til The School og gav dem nesten en Spellemannspris etter brukbart med radiorotasjon. De spilte også en mye omtalt konsert på Øyafestivalen samme år. "Espionage" forblir en nesten-klassiker, sjarmerende unorsk i all sin utspekulerte prakt. Nå er Trondheimsbandet tilbake med mer sjangertro, fengende postpunk, i grenselandet til dekadent 80-tallspop.

Radiovennlig og velkledd punk

The School er som en moderne versjon av Interpol. Samtidig ligner de på et band som Kaiser Chiefs. Men det vil ikke si at de ikke drar veksel på den tidlige 2000-tallsrocken til Queens Of The Stone Age. Forvirrende? The School er definitivt et type band som låner frekt fra mange hold og som faktisk klarer å definere et skikkelig uttrykk. Det er ingenting å utsette på verken attityde eller musikalske referanser, som begge må sies å befinne seg både på rett plass og til rett tid.

Når det er sagt er det først og fremst mangelen på signatur som gjør at The School ikke blir genierklært her til lands. For det er svært lite å utsette på frekvensen av catchy riff og sangbare refreng på "Destructive Sounds": The Show er et godt og eggende åpningsnummer og longdrinkrocklåta Radio Girl sitter som et skudd. Det er også et gjennomgående høyt tempo på brorparten av de elleve låtene, med det lange tittelsporet som et lite hvileskjær (nesten!) helt til slutt.

Stilsikre postpunkere på rekke og rad.
Stilsikre postpunkere på rekke og rad.

Oppkonstruerte lyder?

"Destructive Sounds" har ikke verdens mest spennende sound, men det avmålte poptilsnittet lander på begge bein på grunn av skamløs melodiøsitet og litt frekkhet. På sitt beste låter plata som en bra fest. Faktisk er albumet om mulig enda mer radiovennlig enn "Espionage". Den ene låta etter den andre er nesten like finslepne, iørefallende, men som helhet er plata også litt anmassende. Skal alle låtene ha samme utadvente postpunk-appell, blir alle litt like. Så enkelt er det.

Men bevares, The School lykkes med sitt oppdrag når de fleste låtene har et soleklart hitpotensiale. Og du skal være bra sur for å ikke la deg rive med av denne platas livsbejaende dansbarhet, om enn i små doser. Det er ikke flust med gode postpunk-band i Norge og The School er kanskje det beste bandet i sin klasse, med litt konkurranse i parallellklassen, fra danserockerne King Midas. Ikke mange gjør så utstudert musikk med like stor troverdighet som denne kvintetten fra Trondheim.

Konklusjon

Treffsikker oppfølger som kanskje ikke tilfører så mye nytt til sjangeren, men som vil fenge allerede ved første lytt. Dessuten har den nok singelalternativer til at The School kan holde seg på radioen i månedsvis. Legg til dine favorittlåter i en spilleliste og "Destructive Sounds" blir straks et kjærkommet album.

The School Destructive Sounds   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen