Desktop-Linux vokser

Desktop
SUSE Linux Enterprise Desktop

Novell har solgt bra med desktop-Linux etter nyttår og rapporter om 31 prosent vekst sammenlignet med forrige år. Som følge av de gode tidene, har ledelsen i selskapet også benyttet anledningen til å kritisere Red Hat for deres såkalte "ikke-satsning" på desktop-Linux.

Rent teknisk er Red Hat absolutt representert på desktop-Linux, men en del blogginnlegg har ført en del spørsmål rundt fokusområdene.

Red Hat har desktop-løsninger både under Fedora- og Enterprise Linux-paraplyen, men har ikke laget en egen nisje som kanskje er like klar som SUSE Linux Enterprise Desktop.

På samme tidspunkt konkurrerer de to selskapene på server- og entuasiastsiden med henholdsvis SUSE Linux Enteprise Server vs. Red Hat Enterprise Linux og OpenSUSE vs. Fedora.

Til tross for generell nedgang i økonomien i det amerikanske markedet (som også påvirker global økonomi), ser Novell allikevel svært lyst på fremtiden og forventer videre vekst. Novell har en svært fokusert datasenterstrategi og er derfor innvolvert i et marked som alltid har vært i utvikling – spesielt de siste 6-8 årene. Klarer selskapet å videreutvikle desktop-Linux ytterligere, vil selskapet definitivt få to sterke bein å stå på.

Prøv selv

Dersom du ønsker å en prøveversjon av SUSE Linux Enterprise Desktop, så kan dette lastes ned fra Novells sider: Suse Linux Enterprise Desktop 10.

Tilsvarende kan du også laste ned Red Hat-produktene: Fedora (gratis) og Red Hat Enterprise Linux (tidsbegrenset).

(Kilde: Internetnews, Novell, Red Hat)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen