Desktop-CPU med 4 MB cache

Det japanske nettstedet PC Watch påstår at Intels neste-generasjons desktop-CPU vil få hele 4 MB cache. Foreløpig er prosessorene kjent under kodenavnet "Merom" og "Conroe". Arkitekturen vil bli bygget med 0,065-mikrons produksjonsteknologi og den vil selvsagt støtte IA32e.

Sannsynligheten for at den vil inneholde flere prosessorkjerner er relativt stor da lanseringen ligger langt frem i tid, trolig i 2006. Før "Merom" og broren "Conroe" blir lansert er det "Jonah" og "Dothan" på 0,065-mikron som skal kjøre showet til neste år - dette ifølge Xbit Labs.

"Merom" kan gjerne betraktes som en etterfølger til dagens Pentium M, mens "Conroe" er rettet mot rene desktop-systemer. HyperThreading, IA32e (Intel Extended Memory 64 Technology), flere prosessorkjerner og 0,065-mikros arkitektur er blant nøkkelpunktene.

Det er foreløpig ukjent hvordan man kommer til å skalere disse prosessorene med tanke på MHz. Intel har, som vanlig, ikke kommentert noen av disse ryktene offentlig. Det eneste selskapet har bekreftet er at de kommer til å lansere dual-kjerne prosessorer, trolig i 2005/2006. Slik det synes nå, ser det ut som om Intel prøver å flytte både desktop-, notebook- og server-enhetene sakte over på dual-kjerne teknologi.

 

(Kilder: PC Watch, Xbit Labs)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen