Deskcretary rydder for deg

Vi har skrevet litt om datamaskinens skrivebord i det siste - som hvordan du kan pynte opp litt med noen lekre bakgrunner og strategier for å rydde. Og når det gjelder det sistnevnte var vi innom ideen om å ganske enkelt manuelt fjerne og arkivere alt gammelt.

Om du er av typen som liker automatikk viser det seg at det finnes et kjekt lite program som kan gjøre akkurat den jobben for deg. Det heter Deskcretary og er som du kanskje allerede skjønner en slags "sekretær" som skal hjelpe deg å holde skrivebordet ferskt og funksjonelt.

Arkiverer og utforsker
Deskcretary ligger i bakgrunnen og kan settes til å automatisk rydde skrivebordet så ofte som hver dag, eller så sjelden du egentlig ønsker. Du har selvfølgelig også en "kjør nå"-knapp. Under en slik kjøring vil den flytte gamle elementer til en egen mappe på skrivebordet, og om du vil kan den også pakke alt (i zip-arkiver) for å spare plass, noe som kan være kjekt dersom du ikke har spesielt stor harddisk.Men å automatisk fjerne elementer fra skrivebordet er ikke spesielt lurt hvis du ikke har en enkel måte å finne igjen disse på om du trenger det, og sånn sett har Deskcretary en kjekk utforskjer-del. Her kan du få listet opp arkiverte filer etter type, du kan lete på år, måned og dato, eller du kan bruke den innebygde søkefunksjonen.

Full kontroll
Programvare som dette kan være en pest og plage dersom du ikke har muligheten til å konfigurere det etter behov og ønsker, og det har utvilkerne av denne applikasjonen heldigvis forstått. Enkelte filer eller mapper kan kan enkelt ekskluderes fra oppryddingen med et høyreklikk, eller de kan trekkes inn i en egen liste.

Deskcretary er gratis og kun for Windows. Lastes ned fra programmets hjemmeside.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen