Designkamera fra Fujifilm

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Fujifilm Japan har nettopp sluppet et nytt designkamera, Z300, som komk noe overraskende på Europa. Det skulle nemlig ikke slippes riktig ennå, sier våre kilder, men så dukket det altså opp likevel.

Det dreier seg som bildene viser om en liten lekkerbisken av et kamera, med en tydelig retrodesign. Med 10 megapiksler og 5x zoom fra tilsvarende 36 til 180 mm ved fullformat skiller det seg ikke spesielt fra mengden hva spesifikasjoner angår, men det er i alle fall ikke noe retro ved betjeningen. Baksiden består nemlig nesten bare av en 3-tommers skjerm (7,6 cm) som er berøringssensitiv, og det later til at alt av betjening skjer via denne.

Bildestabilisator på brikken er på plass, og det samme er ansiktgjenkjenning. Det skorter litt på manuelle innstillingsmuligheter på dette kameraet, men så er det tydeligvis heller ikke utstyrsentusiastene som er målgruppen for denne modellen.

Det eneste vi er virkelig skuffet over er batterikapasiteten. Bare 170 bilder per lading, etter CIPA-standarden, er ALT for lite, og noe av det svakeste vi har sett på lange tider. Her risikerer man å gå tom for strøm før hovedretten i juleborsdet er servert, og slikt holder ikke, uansett hvor lekkert kameraet er.

En Google-oversettelse av informasjonen er tilgjengelig her og det eneste bildet som hittil er sluppet finner du her.

I følge Akams kilder vil Z300 ikke bli tilgjengelig i Norge med det første, men det er selvsagt mulig at det vil bli tilgjengelig via butikker som tar det inn på egenimport.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen