Design fra Siemens

Vi har allerede fått sett mange modeller fra 75-serien til Siemens i butikkhyllene, blant andre Siemens CX75, SL75 og M75. Nå har produsenten lansert enda en ny telefon som føyer seg i rekken.

Siemens CC75
Siemens hevder selv at telefonen skal være i svært god kvalitet, i tillegg til at designer i høyeste grad er prioritert. Her ser vi et preg av enkelhet, og telefonen er i candybar-format. Knappene er ikke plassert med et eneste snev av fantasi, men heller plassert for å få frem et stilrent design så vel som god brukervennlighet.

Vi ser også at tastene er godt opphøynet fra overflaten, og blir dermed lette å føle seg frem til. Det er også lett å lese bokstavene på CC75, siden tallene og bokstavene har fått svart skrift på en nesten hvis bakgrunn.

Ellers ser CC75 ut til å være delvis bygget opp av plastikk, men har også detaljer med preg av børstet stål.

Siemens CC75 har en størrelse på 111 x 44 x 12,6 millimeter. Med andre ord vil telefonen kunne utmerke seg som en svært tynn modell, men allikevel ha plass til store taster og oversiktlig skjerm.

Skjermen har fått en oppløsning på 128 x 160 punkter, noe vi også tidligere har sett både i produsentens 65- og 75-serie. Vi har imidlertid tidligere bemerket at oppløsningen er litt i svakeste laget for bildetitting og lignende. Teknologien skal imidlertid være TFT, som tyder på høy kvalitet.

Funksjonsmessig ser det litt mørkere ut. Det kan virke som om Siemens har robbet mobiltelefonen for funksjoner og muligheter for å kvitte seg med produsentens svært omtalte programvareproblemer. Jo mindre funksjoner, jo mindre problemer.

Blant annet mangler CC75 både kamera og blåtann. MP3-spiller eller FM-radio er heller ikke på plass. Telefonen har likevel det enkleste av funksjoner, som infrarød port, MMS-muligheter og WAP med GPRS klasse 10. I tillegg har Siemens utstyrt CC75 med trippelbånd, som gjør det mulig å bruke telefonen i nesten hele verden.

Det skal imidlertid nevnes at enkelhet er mer ettertraktet på det norske markedet enn man skulle tro. Mange av mobilkjøperne er ute etter nettop en enkel telefon, og et godt design er svært sjeldent å forakte. Siemens hevder selv at det er disse de tar hensyn til.

CC75 skal være på plass på markedet i løpet av fjerde kvartal i år. Med andre ord kan vi håpe på å få modellen inn i norske butikkhyller før julehandelen slik at vi kan handle inn en enkel og stilren julegave.

(Kilder: Siemens.com, ClubSiemens.net)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen