Desentralisert BitTorrent

Denne nyheten kommer bare en dag etter at mange av de store BitTorrent-nettsidene ble tatt ned av et DDoS-angrep. Den nye tjenesten, utviklet av den kjente BitTorrent-siden SuprNova, vil effektivt gjøre disse oppslagsnettsidene overflødige.

Det nye nettverket er nå i en lukket betatestingfase, og det er lite informasjon å finne om hvordan programmet kommer til å virke. Faktum er at alle som bruker programmet, kalt Exeem, vil bli en egen tracker. Dette gjør at dersom noen angriper den sentrale trackeren, slik som det ble gjort i går, så vil alle andre kunne fortsette med nedlastingen.

Et av de største problemene dagens fildelingssider har hatt, er at båndbreddebruken deres er enorm. Selv om ingenting av filene som blir delt passerer gjennom deres servere, blir det generert mye trafikk av brukere som prøver å finne frem til rett tracker-fil. Ofte er søkefunksjonene på disse sidene veldig trege, grunnet stor pågang. Ved å kjøre dette i et desentralisert nettverk, håpes det å kunne tilby raskere søk.

Det problemet som flest personer har påpekt siden planene for dette programmet ble sluppet, er at det vil være lett for interesseorganisasjoner slik som RIAA og MPAA å fylle nettverket med falske piratkopier av materiale som de ønsker å beskytte. Til nå har BitTorrent-nettverkene vært skånt for slikt, siden alt som legges ut på nettsider er godkjent av noen. Med et distribuert nettverk vil normalt denne godkjenningen forsvinne, dersom det ikke er lagt inn noen gode planer for hvordan man skal takle dette.

Det er foreløpig ukjent når Exeem kommer ut av beta-fasen.

Kilde: Slyck Forums

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen