Derfor vil Symbian overleve

Leder for Nokias smartphone-avdeling, Jo N. Harlow, ser ikke på det nye Linux-baserte operativsystemet MeeGo som noen trussel. Årsaken er at programvare som utvikles for MeeGo ved hjelp av Qt også vil kunne kjøres på mobiltelefoner med tredje generasjons symbian OS.

- Med MeeGo får vi et langt større utviklermiljø til beste for så vel MeeGo-produktene som Symbianmobilene, sier Harlow. Hun mener det derfor ikke er behov for å bytte ut Symbian, som er et operativsystem som er mer tilpasset mobilbruk enn det MeGoo vil være.

Harlow har tittelen ”Head of Smartphones”. I den forbindelse definerer Nokia Symbianmobiler som smartmobiler, mens MeGoo-produktene kan høre inn under mange ulike kategorier.

Symbian 3
Nå kommer Symbian 3, og den første telefonen som har dette er Nokia X10. De første programmene skrevet i Qt kommer også i disse dager. Dette er programmer som vil kunne kjøres på Nokia X10.

Telefoner som kjører Symbian 3 vil ha en ny maskinvare som gjør at telefonen oppleves som raskere. Dobbeltklikk blir borte og det er gjort flere forbedringer i menyene. Og det stoper ikke med Symbian 3. Symbian er for lengst i gang med å utarbeide spesifikasjonene for versjon 4.

Ny funksjonalitet
Telefoner med Symbian vil også få støtte for nye funksjoner. Blant annet vil det være støtte for NFC (Near Field Communication). – Vi ser også på muligheten for å kjøre for eksempel 3D på mobilen. Vi vurderer også om vi skal gi telefonene støtte for DMB, sier Harlow

- Symbian er ikke bare konkurransedyktig. Det er robust og vil bringe nye muligheter. OS-et er skalerbart, sier Harlow.

Maemo, som i dag brukes på N900, vil imidlertid bli et MeGoo-produkt ved neste store softwareoppgradering. Dermed faller det utenfor kategorien Smartmobil, og blir mer for en mini-PC å regne.Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen