Derfor får vi mer spam

Organisasjonen Messaging Anti-Abuse Working Group har nylig gjennomført en undersøkelse og kommet frem til at spam fortsetter å øke fordi det finnes alltid en del nettbrukere som faktisk svarer på søppelet.

Over 800 nettbrukere i USA og Canada deltok i undersøkelsen, og deltakerne skal ha vært karakterisert som vanlige brukere, og de skal ha brukt e-posttjeneste som ikke er under kontroll av en bedrift eller en organisasjon, det vil si at de måtte selv avgjøre hva de gjorde med spam.

Mer enn halvparten av deltakerne innrømmet at de klikket på meldingen, selv om de var klar over at meldingen var spam. Noen sa at det var et uhell, mens andre svarte på spam for å klage til avsender. Men en stor del av deltakerne som klikket på spam, kunne ikke forklare hvorfor de gjorde det.

Rundt 12 prosent av deltakerne svarte faktisk på spammeldingen fordi de ønsket å kjøpe produktet som var reklamert for i meldingen, og det er disse som gjør at spamindustrien stortrives.

De fleste av dem som svarer på spam er i aldersgruppen 18 til 24 år, og disse gjør det fordi de er interessert i produktet, mens brukere over 65 år har tendens til å sende et svar til spamavsenderen for å klage.

(Kilde: TG Daily)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen