Derfor bør du ikke stole på "ekte" kjendisprofiler på Google+

Fortsatt svakheter med Googles verifiserings-system.

For ikke lenge siden, kunne vi blant annet skrive om Googles offensive planer for å kapre de store kjendisene til deres sosiale nettverk. Blant annet skulle de innføre et verifiseringssystem for å sikre brukerne på at kjendisene man har med å gjøre skulle være ekte. Falske kjendisprofiler har lenge vært en utfordring for andre sosiale nettmedier, dermed håper Google+ at deres system skal kunne lokke megastjernene fra deres konkurrenter.

Nå, flere uker etter at vi skrev om Googles planer, ser det ut som om systemet endelig har sett dagens lys. Fra nå av skal et symbol ved siden av kjendisens navn forsikre deg om at profilen er ekte. Et eksempel på dette er Britney Spears`profil, hvor vi på bildet under tydelig kan se symbolet ved siden av profilnavnet hennes. Dermed vet vi at det dreier seg om hennes offisielle profil.

Symbolet ved siden av navnet er beviset på at dette er en ekte kjendisprofil.
Symbolet ved siden av navnet er beviset på at dette er en ekte kjendisprofil.
Flere svakheter

Til tross for dette har Googles verifiseringsstrategi blitt møtt med skepsis hos mange nettbrukere. For hvordan kan vi være 100 prosent sikre på at dette er kjendisens ekte profil? En av de er sikkerhetsportalen nakedsecurity.sophos.com som stiller spørsmålstegn ved hvordan dette foregår i praksis, og hva kjendisen må gjøre for å bevise at de er den de gir seg ut for å være. Flere tror at kjendisen rett og slett fakser en kopi av sitt førekort til Google før profilen offentliggjøres og godkjennes. Hvis dette stemmer er det forholdsvis enkelt for folk der ute å sende en falsk kopi til nettstedet.

Et verifisert konto-tegn forteller deg bare at det er den offisielle Google + siden for denne personen. Dermed er man usikker på om kjendisen selv står bak meldingene som skrives eller om det er managere og publisister som jevnlig oppdatterer profilen

Og hvis det er kjendisen som styrer sin egen profil vil det ikke stoppe dem fra å velge dumme passord, eller å være uforsiktig med opplysninger som kan brukes av hackere.

Savner lignende system for vanlige brukere

Imidlertid er ikke falske profiler bare et problem kjendiser opplever. Også "dødelige" brukere av sosiale nettmedier har hatt samme utfordringer. Dermed er det mange som etterlyser et lignende system for vanlige brukere også. Om dette skjer er ennå uvisst og det hadde gitt Google store utfordringer dersom alle pluselig sender kopi av legitimasjon.

Men til tross for at flere svakheter med systemet har blitt diskutert er mange glade at det i det minste finnes et system som gjør det vanskeligere for andre å opprette falske profiler. Spørsmålet er bare hvor lang tid det vil ta før noen utnytter systemets svakheter.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen