Derfor blir mobilen varm

Mange mobiltelefoneiere er nok kjent med det faktum at telefonen kan bli ganske varm. Dette er særlig typisk under lengre samtaler og lading.

Det er mange som tror at grunnen til at telefonen blir så varm er fordi den sender ut radiosignaler mellom mobiltelefonen og mobilmastene. Ifølge Dr. Jack Rowley, direktør for "Research and Sustainability” i organisasjonen GSM Association, stemmer ikke dette.

Det er i hovedsak tre grunner til at mobiltelefonen blir varm. Den ene er at mobiltelefonen egentlig er en liten datamaskin. På vanlige datamaskiner er det vifter som fører varmen vekk fra maskinen og ut i luften. Dette er det ikke på mobiltelefoner, og den blir derfor fort varm da varmen ikke har noe sted å ta veien.

Mange har nok også lagt merke til at mobilen blir varm under lading. Dette kommer av den kjemiske prosessen som skjer i batteriet mens det lades opp.

Mobilen kan også bli ganske varm under samtaler. Det skyldes ofte at ansiktet og hender er med på å stenge varmen inne i telefonen slik at den varmes opp ytterligere, sier Rowley.

Les også: Avsløres Playstation-telefonen 9. desember?
Les også: Acer avslører ny toppmodell
Les også: N8 får flere oppdateringer

Kilde: (mobilsiden)

Kommentarer (16)

Norges beste mobilabonnement

Mars 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio FriBruk 5GB+EU


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex 10GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen