Derfor beholdt HP PC-avdelingen sin

Brukte seks uker på å bestemme seg.

På fredag skrev vi om at HP ville beholde PC-avdelingen sin, etter en solid runde i tenkeboksen. Nå forteller HP hvordan de kom fram til avgjørelsen.

Få grunner til å selge

Avgjørelsen skal ha vært et resultat av en dyptpløyende intern studie i det gigantiske IT-selskapet, som ble utført av 100 av HPs ansatte.

Da studien var gjennomført var det klart at det var flere gode grunner til å beholde PC-divisjonen, ifølge Tony Prophet, en av sjefene i PC-divisjonen til HP.

Først og fremst fant de ut at det ville koste dem mer å kvitte seg med PC-divisjonen, enn å beholde den og fortsette som før. Dette skal blant annet ha vært fordi PC- og serverproduksjonen hos HP allerede er så tett knyttet sammen, at hvis de hadde kvittet seg med PC-divisjonen, ville det ramme resten av produksjonen deres i tillegg.

Gleder seg til framtiden

De kom derfor fram til at de ikke ville ødelegge en av sine største fordeler med såpass tett integrasjon mellom PC- og server-avdelingene. En slik separasjon hadde i tillegg kostet dem dyrt, i form av en engangsutgift på 1,5 milliarder dollar. I tillegg ville HP mistet omtrent én milliard dollar i året fra tapt salg av datamaskinene sine.

Dermed har HP snudd helt, og ifølge Prophet gleder de seg til hva framtiden har å bringe, spesielt Windows 8. Selskapet holder på med å produsere nye ultrabooker, som vil være en av de viktigste punktene i HPs kommende strategi.

For nåværende kunder vil avgjørelsen ha veldig lite å si, og selskapet vil fortsette akkurat som tidligere. HP er tross alt verdens største PC-produsent, og sammen med Apple den eneste aktøren som for tiden har vekst her i Norge.

Les også: Intel vil ha billigere ultrabooks

(Kilde: IDG.se)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen