Det er ikke din skyld at du taper, det er kloen.
Teknofil
Det er ikke din skyld at du taper, det er kloen. (Bilde: Matt3756)

Derfor vinner du aldri på klomaskinen

Du kan bare vinne når den vil du skal vinne.

De fleste av oss har vel testet en klomaskin, der vi styrer en mekanisk klo og skal forsøke å plukke opp bamser eller andre leker. Vi har antakeligvis tenkt at «det der ser jo lett ut», og kanskje til og med latt oss narre til å tro at dataspillerfaring kan hjelpe oss å vinne.

Problemet er at egenskapene dine betyr veldig lite. Ja, hvis du spiller som en kløne, vil du nok tape. Men nei, det er ingen garanti for at du vinner hvis du gjør alt perfekt.

Du vinner nemlig bare hvis klomaskinen har bestemt at du skal få vinne. Ta en titt på denne videoen laget av nettstedet Vox:

Det er ikke du, det er maskinen.

Maskinen bestemmer hvem som vinner

 Altså: Klomaskinen velger selv hvor mye gripekraft kloa får. Hvis ikke kloa får nok kraft, klarer den ikke å holde fast i det den prøver å gripe, og du taper. Den vil kun sende full kraft til kloa en viss andel av gangene noen bruker maskinen, og den andelen avgjøres av hvilken grad av profitt eieren av maskinen ønsker å oppnå.

Vox forklarer:

– Hvis det koster 50 cent å spille, premien koster 7 dollar, og man ønsker 50 prosent i profitt, vil kloa kun få full kraft omtrent 1 av 21 ganger. Det suger!

Juks og fanteri!

Det gjøres selvsagt tilfeldig når man får full kraft, så man kan ikke telle seg frem til når kloa faktisk skal gripe, i stedet for å bare late som den gjør det.

I tillegg kan maskinen velge å gi akkurat nok kraft til at du får løftet bamsen litt opp i luften, før den slapper av og slipper taket.

Vox fant ut av dette ved å rett og slett lese eiermanualene til ulike klomaskiner.

Neste gang du ser en klomaskin, bør du med andre ord bare holde deg unna. Sjansene er store for at du blir latterliggjort – og det er ikke din skyld engang.

Prøv heller andre spilleautomater
Coca Cola kombinerte flaskepant og arkadespill »

(Kilde: Vox via Ubergizmo)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen