Illustrasjon: Netflix har ingen planer om å innføre offline-titting.
Teknofil
Illustrasjon: Netflix har ingen planer om å innføre offline-titting. (Bilde: Netflix/Teknofil.no)

Derfor vil ikke Netflix tilby «offline»-titting

Netflix-toppen tror det blir for komplisert for brukere.

I forrige uke ble det klart at Netflix' erkerival, Amazon Prime, vil støtte «offline»-titting. Men Netflix har ingen planer om å følge etter.

Gjør opplevelsen mer komplisert

Netflix-toppen Neil Hunt har snakket med Gizmodo, og fortalt at han er klar over at mange vil ha denne funksjonen. Men han virker ikke like overbevist om at mange vil bruke den, og i tillegg tror han den gjør opplevelsen mer komplisert:

Neil Hunt.
Neil Hunt. Foto: Netflix 

– Du må huske at du vil laste ned denne greia, du kan ikke se den umiddelbart, du må ha riktig mengde plass på dingsen din, og du må holde orden på det du har lastet ned. Jeg er ikke overbevist om at folk har så lyst til å gjøre det, og at det er verd å tilby slik kompleksitet, sier han.

Mange av oss vil nok svare at bare de som har behov for en slik funksjon trenger å engste oss over den økte kombleksiteten, men Hunt er ikke helt overbevist:

– En av tingene vi har lært er at hver gang du tilbyr et valg, så paralyserer du noen mennesker som ikke klarer å velge hva de vil eller ikke vil gjøre. Det høres veldig teit ut, men det er faktisk sant, mener han.

Det er mye du ikke kan om Netflix: 
10 enkle Netflix-tips du neppe visste om »

Flere valg gjør at færre velger noe som helst

Det han refererer til kalles valgets paradoks. I et eksperiment i utført i amerikanske supermarkeder la man ut seks smaksprøver av forskjellige typer syltetøy. Av de som gikk forbi, smakte halvparten på minst én av smaksprøvene.

Da man utvidet antallet til 24 syltetøysorter, økte ikke antallet kunder som smakte på syltetøyet. Faktisk skjedde det motsatte – flere valgmuligheter resulterte i at færre kunder valgte noe som helst.

Nå skal det sies at ikke alle er enige i lærdommen fra syltetøyeksperimentet. Hunt peker imidlertid på et eksperiment Netflix selv utførte, da de forbedret muligheten til å gi karakter (i stjerner) på de filmene man så:

– Det eneste vi forandret var at vi ga brukerne mulighet til å gi halve stjerner, slik at man for eksempel kunne gi tre og en halv stjerne. Veldig enkelt. Resultatet var at vi fikk inn 11 prosent færre karakterer! Helt sprøtt! Vi har en haug av slike eksempler.

Komplisert rettighetssituasjon

Senere peker han imidlertid på en langt mer konkret utfordring som Amazon står overfor når de tillater «offline»-titting, nemlig det kompliserte opplegget rundt rettigheter: 

Netflix-appen støtter ikke «offline»-titting.
Netflix-appen støtter ikke «offline»-titting. Foto: Netflix 

– Mye av innholdet deres er ikke lisensiert for nedlasting, så kun noe av det vil være mulig å laste ned. Du vil kanskje si «jeg vil se dette offline», og så bli frustrert når du oppdager at du ikke kan gjøre det, sier han.

I hans øyne handler Amazons nye «offline»-funksjon mer om god PR enn en god brukeropplevelse. Men i motsetning til hva Netflix har sagt tidligere, vil han ikke utelukke «offline»-funksjonalitet i fremtiden. 

Han sier i stedet at det er rimelig lett å innføre, men at det vil ta tid å gjøre ordentlig.

– Jeg tror ikke det er noe vi nødvendigvis må gjøre akkurat nå, konkluderer han.

Netflix er utrolig populært i Norge
Men vi er også noen av de som betaler absolutt mest for tjenesten »

(Kilde: Gizmodo)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen