(Bilde: Microsoft)

– Derfor utsatte vi Xbox One

Microsoft forklarer hvorfor de har utsatt Norges-lanseringen til 2014.

For to dager siden kom Microsoft med den triste nyheten at deres kommende spillkonsoll Xbox One blir utsatt i ni land til 2014. Blant de ni landene var både Norge, Sverige og Danmark, som altså ikke vil kunne kjøpe konsollen på den planlagte november-lanseringen i år. 

Nå har Microsoft gått ut med en offisiell forklaring på hvorfor de utsatte lanseringen.

Språkproblemer

Forsinkelsen skal angivelig ikke skyldes mangel på nok enheter, men på grunn vanskeligheter med å oversette innholdet på konsollen til de lokale språkene.

Både menytekst og stemme-kommandoer må oversettes, og det er naturlig å anta at det er sistnenvte som har vært det største problemet. 

Kjøp konsollen hvor som helst

Likevel er ikke alt håp ute for nordmenn som er ute etter en Xbox One. I motsetning til forgjengeren Xbox 360 er den nye konsollen regionsfri. Det betyr at du kan kjøpe både konsollen og spill fra hvilket som helst land, og spille dem uten problem i Norge.

Skal du derfor til ett av de 13 gjenværende lanseringslandene, Australia, Brazil, Canada, Frankrike, Irland, Italia, Mexico, Spania, Storbritannia, Tyskland, USA og Østerrike, kan du prøve å plukke opp en konsoll der når konsollen lanseres i november. 

Vær imidlertid obs på at du antageligvis vil måtte skaffe deg en strømadapter for å plugge konsollen i et strømuttak, og flere av video- og musikktjenestene vil være noe begrenset før konsollen offisielt slippes i Norge.

Hvis du heller vil kjøpe Sonys konkurrerende konsoll, PlayStation 4, er det «bombesikkert» at den kommer til Norge i 2013, ifølge vårt søsternettsted Gamer.no

Flere av Xbox One-funksjonene Microsoft skryter mest av krever abonnement:
Du må være gull-medlem for å kunne ta opp spillvideoer » 

(Kilde: Eurogamer)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen