Derfor tar vi "selfies"
Teknofil
(Bilde: Shutterstock)

Derfor tar vi "selfies"

Nevrobiolog forklarer hvorfor vi elsker å ta bilder av oss selv.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Ordet "selfie" forbinder nok mange av oss med selvportretter som er tatt med mobilen, og deretter klistret på en Facebook-vegg. Men hvorfor har dette fenomenet blitt en så stor trend?

Akkurat det ville nevrobiolog James Kilner ved University College London få et skikkelig svar på, da han i forrige uke deltok i en paneldebatt med andre forskere og kunstnere om emnet, melder BBC News.

Les om sjekke-appen amerikanerne elsker på forsiden av Teknofil: 
— Dette er Tinder for den som vil finne ekte kjærlighet 

Nysgjerrige på oss selv

Foto: Shutterstock/141589204

Konklusjonen deres – altså en slags vitenskapelig forklaring på hvorfor vi tar selfies – skal være at vi selv ikke klarer å se for oss våre egne ansiktsuttrykk.

For selv om vi angivelig er gode på å lese ansiktsuttrykkene til andre ved å se, kan vi bare gjette oss til hvordan våre egne ansiktsuttrykk er til enhver tid, basert på hvordan det føles.

Forklaringen ligger altså i at vi er nysgjerrige på hvordan vi ser ut når vi reagerer på noe eller opplever noe.

Dette er kanskje ikke så rart, fordi når folk blir spurt om å velge ut fotografiet som ligner mest på dem selv, ut fra et en bildeserie med manipulerte bilder, klarer ytterst få å velge originalbildet. Vi har med andre ord en indre oppfatning av at vi både ser yngre og mer attraktive ut enn vi gjør i virkeligheten, noe som reflekteres i at vi forbedrer bildene digitalt for å matche denne oppfatningen.

Forskerne tror at det også er her vår fascinasjon med selfies ligger; At vi har muligheten til å ta så mange selfies vi måtte ønske med mobilen, helt til vi knipser et som ligner vårt ungdommelige og attraktive selvbilde...

Hun ble frastjålet mobilen sin:
Så dukket porno-selfies opp på Dropbox-kontoen hennes

(Kilder: BBC News)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen