(Bilde: Samsung)

Derfor skal din neste TV være buet

Vi forklarer hvorfor produsentene satser så stort på dette.

Denne artikkelen er publisert for første gang 30.mars i 2014. I år kommer det flere nye TV-er med buede skjermer slik at denne artikkelen fortsatt er veldig aktuell. 

Det er i år 130 år siden Paul Gottlieb Nipkows oppdagelser rullet i gang utviklingen av det som skulle bli den første TV-en. Siden den gang har fjernsynet forandret seg drastisk, både hvordan den brukes, og ikke minst hvordan den er utformet.

Vi trenger dog ikke spole tiden langt tilbake for å huske at bilderørs-TV-en var en gedigen koloss i stuen. Den gang var de fleste TV-ene svakt buet mot deg på midten av skjermen. Nå derimot, er siste skrik på TV-fronten at sidene av skjermene skal være buet mot deg – for å levere den samme dybdefølelsen du får ved et kinobesøk.

Vi har igjennom de siste månedene fått se en rekke av de nye TV-ene som er buet. Ved første øyekast kan buede skjermer virke som en gimmick produsentene bruker som et salgsargument. Selv om dagens buede skjermer ikke nødvendigvis gir deg mye valuta for pengene, tror vi dette er en teknologi som har kommet for å bli. 

Les hele artikkelen og få tilgang til mer eksklusivt innhold

månedlig

Kr 49
Kr 12 per uke
Prøv gratis
Én måned gratis
NITO- eller Tekna-medlem?
Få 50 % rabatt
Jobber du i en bedrift med mer enn fem ansatte?
Ta kontakt for grupperabatt
 

Betal med Visa, MasterCard eller PayPal. Ved årlig periodisering tilbys også bedriftsfaktura.

Vilkår og bruksbetingelser

Allerede medlem?

Les kommentarene (19)

Her er noen av sakene du kan lese på Ekstra i dag:

Til toppen