FBI mente Kim Dotcom hadde en dommedags-enhet som kunne fjernslette servere over hele verden.
FBI mente Kim Dotcom hadde en dommedags-enhet som kunne fjernslette servere over hele verden. (Bilde: Hardware.no/Megaupload)

Derfor raidet de Kim Dotcoms hjem

FBI trodde han hadde en "dommedags-enhet".

Forrige uke begynte å det å komme litt mer informasjon rundt FBI-raidet av hjemmet til Megaupload-sjefen Kim Dotcom. Både video og vitneutsagn ga oss mye kjøtt på beinet, og hendelsesforløpet i den storstilte aksjonen fikk endelig se dagens lys.

Det var imidlertid ett spørsmål som forble usvart: Hvorfor? Hvorfor trengte de spesialtrente politistyrker utstyrt med automatvåpen, hunder, en rekke biler og to politihelikoptre for å arrestere én mann?

Ifølge et nytt vitneutsagn skal FBI ha fryktet at Kim Dotcom hadde en "dommedags-enhet", som kunne satt hele saken i fare.

Global fjernsletting

Enheten de fryktet skal angivelig ha kunnet slettet alt av bevismateriale aktoratet ville trenge, og viske vekk alle spor av kriminelle handlinger. FBI skal ha informert det new zealandske politiet om dette, og politilederen med ansvar for raidet, Grant Wormwald, skal ha økt trusselberedskapen.

– Vi ble fortalt at han bar med seg en enhet som kunne slette servere over hele verden med ett trykk, fortalte Wormwald i høringsrunden i Aucklands høyesterett. Dommedagsknappen skulle angivelig også være tilgjengelig fra en rekke datamaskiner og telefoner spredd rundt i huset.

Etter at politiet hadde anholdt Kim Dotcom og hans familie og ransaket hele huset, viste det seg imidlertid at en slik enhet ikke eksisterte.

– Inkompetent politi

Etter avsløringen om hvorfor raidet ble gjennomført var Dotcoms advokat, Paul davison, raskt ute med å fordømme hele aksjonen:

– Det hele er en inkompetent og idiotisk fremføring av det new zealandske-politiet på alle områder og på alle nivåer.

FBI eller aktoratet har ikke kommentert saken.

Les også:

(Kilder: NZ Herald, BGR)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen