Tom Petersen i Nvidia demonstrerer hvordan det ser ut å spille med G-Sync og Vsync slått av. (Bilde: Varg Aamo, Hardware.no)

Derfor koster G-Sync-skjermene en formue

Nvidia røper hva teknologien egentlig koster.

Hardware.no (London): Rett før jul kom de aller første G-Sync-skjermene til Norge, med en prislapp som fikk oss til å heve øyenbrynet ikke så rent lite. Hele 5000 kroner for en modifisert skjerm innebærer en dobling i prisen på standardmodellen, og siden den gang har ikke prisen gått ned med en krone.

Når standardmodellen av samme skjerm bare koster halvparten så mye ville vi gjerne vite fra Nvidia hvordan de forklarer den enorme prisforskjellen. Da vi besøkte dem i London, i forbindelse med lanseringen av den nye Maxwell-arkitekturen, fikk vi endelig anledning til å finne ut av mysteriet.

Se også vår sniktitt: G-Sync er faktisk så bra som Nvidia påstår »

– Basert på hva du vil betale

På CES fikk vi se 4K-skjermer modifisert til å støtte G-Sync, og Petersen forteller at verdien av G-Sync blir ekstra tydelig på slike – siden skjermkort sliter med å holde tritt på så høy oppløsning.
På CES fikk vi se 4K-skjermer modifisert til å støtte G-Sync, og Petersen forteller at verdien av G-Sync blir ekstra tydelig på slike – siden skjermkort sliter med å holde tritt på så høy oppløsning.Foto: Varg Aamo, Hardware.no

Tom Petersen, Nvidias sjefstekniker på markedssiden, svarer mer enn gjerne på spørsmål om G-Sync. Det var nemlig Petersen som oppfant teknologien som vil endre spillopplevelsen din, og dermed er det få som er bedre kvalifisert til å svare på hva godsakene egentlig koster.

Les hele artikkelen og få tilgang til mer eksklusivt innhold

månedlig

Kr 49
Kr 12 per uke
Prøv gratis
Én måned gratis
 

Betal med Visa, MasterCard eller PayPal.

Vilkår og bruksbetingelser

Allerede medlem?

Les kommentarene (27)

Her er noen av sakene du kan lese på Ekstra i dag:

Til toppen