Derfor kommer Snapchat trolig aldri til Windows-mobiler
(Bilde: Montasje: Kurt Lekanger, Niklas Plikk, Tek.no)

Derfor kommer Snapchat trolig aldri til Windows-mobiler

– De hater Microsoft.

Mange innehavere av Windows Phone-baserte enheter har trolig lagt merke til at den svært populære appen Snapchat, som lar deg dele tidsbegrensede bilder og video, glimrer med sitt fravær på plattformen. En app-utvikler har nå uttalt seg hva han mener er grunnen til dette.

Som nettstedet Softpedia melder er det Ruby Huyn som har tatt bladet fra munnen. Huyn er mannen som utviklet tredjeparts-appen «6snap», som tidligere ble lansert i fraværet av en offisiell Snapchat-app for Microsofts mobilplattform.

– De hater Microsoft

Denne appen ble senere trukket etter at Snapchat valgte å blokkere tredjeparts-applikasjoner av sikkerhetshensyn. Som Huyn selv skrev i en Twitter-melding nylig er det imidlertid kun Windows-plattformen Snapchat slår ned på med advokatene sine.

Windows Phone-plattformen mangler en Snapchat-app, og det ser ikke ut til at den vil få en med det første heller.
Windows Phone-plattformen mangler en Snapchat-app, og det ser ikke ut til at den vil få en med det første heller. Foto: Georgejmclittle/Shutterstock.com

Dette skjer til tross for at det skal finnes flere fungerende tredjeparts-apper både til Android og iOS. Huyn konkluderer dermed med at Snapchat rett og slett har lite til overs for Microsoft.

– De bryr seg ikke. De hater Microsoft og vil gjøre alt for å drepe deg, uttalte Huyn i et Twitter-svar på en henvendelse fra en annen apputvikler. 

Har ikke lov til å snakke

I en atter annen Twitter-melding skriver Huyn at han ikke har lov til å snakke om hvorfor 6snap-appen han utviklet ble trukket fra Windows-butikken, formodentlig etter pålegg fra Snapchats advokater.

På sine kundestøttesider advarer Snapchat for øvrig mot tredjepartsapper og råder alle til å avinstallere slike apper av sikkerhetshensyn. Selskapet presiserer også at det ikke finnes noe offisiell Snapchat-app til Windows Phone, og at dersom man har tilgang til Snapchat på denne plattformen bruker man en uautorisert applikasjon.

Microsoft lanserte nylig en ny billigtelefon: Lumia 550 er et knallbra kjøp »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen