Derfor kjøper vi PlayStation 4, Xbox One og Wii U
Teknofil
(Bilde: Gamer.no)

Derfor kjøper vi PlayStation 4, Xbox One og Wii U

Nielsen har undersøkt hva som frister kjøperne mest.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Du skulle kanskje tro at spillkonsollene PlayStation 4 og Xbox One, og til dels Wii U, konkurrerer om de samme kundene. En ny undersøkelse om fra Nielsen viser derimot at det ikke nødvendigvis er tilfellet. Kundene har i alle fall gitt ulike svar på hvorfor valget falt på akkurat den spillkonsollen de bruker, skriver Polygon.

For PlayStation 4-kundene var for eksempel bedre oppløsning og inkludert Blu-ray-spiller de to viktigste kjøpefaktorene. Xbox One-kjøperne i undersøkelsen oppga «merkevare», altså at Microsoft produserer konsollen, og at Xbox-navnet er til å stole på. Ellers var innovative funksjoner, samt raskere prosessor og ekslusive spill på de neste plassene. For Wii U-kjøperne var «Fun-Factor», barnevennlighet og lav pris de viktigste faktorene.Folk har ulike prioriteringer ved kjøp av ny spillkonsoll.

Folk har ulike prioriteringer ved kjøp av ny spillkonsoll. Foto: Nielsen

9 av 10 hadde konsoll fra før

I undersøkelsen kommer det også frem at alle de tre konsollene bygger videre på suksessen fra sine respektive forrige spillkonsollmodeller. Med det mener de at Microsoft, Sony og Nintendo først og fremst har fokusert på å forbedre en del av de samme funksjonene, samt utstyre maskinene med kraftigere maskinvare.

Dessuten hadde flesteparten – 9 av 10 respondenter – en eldre spillkonsoll fra før. Deltakerne i undersøkelsen var amerikanere fra 13 år og oppover, som eide en spillkonsoll.

De beste fire kronene du kommer til å bruke:
Så enkelt gjør du PlayStation-kontrollen din mye bedre »

(Kilder: Nielsen via Polygon)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen