(Bilde: Microsoft/Hardware.no)

Derfor kan Live Messenger fungere i enda ett år

Det er ikke alt som slutter å fungere i mars.

Mot slutten av fjoråret ble det klart av Microsoft drar ut pluggen til den populære lynmeldingstjenesten Live Messenger.

Beskjeden fra Microsoft var klar: Hvis du ønsker å opprettholde kontakten med dine MSN-kontakter, må du flytte din Windows Live-konto til Skype. Og du må gjøre det innen 15. mars.

Rolig overgang

Nå viser det seg at Messenger ikke får gå av med pensjon så raskt: Det er kun selve klienten som tar kvelden den 15. Mars. Protokollene som gjør at tredjepartsløsninger fungerer vil holdes i live et år ekstra.

Det er bransjenettstedet Digi.no som nå melder dette.

På Microsofts utviklersider kommer det frem at XMPP-protokollen vil leve frem til oktober 2013, mens MSP-protokollen vil holde ut helt til mars neste år.

Samtidig opplyser Skype i et blogginnlegg at de ikke vil begynne å tvinge brukere over til Skype før 9. april. Over en periode på tre uker skal alle "oppgraderes", som de selv kaller det, og det er engelsk-språklige brukere som tas først.

Forventet skifte

Ryktene om at Messenger og Skype en gang i fremtiden ville bli ett, har svirret helt siden Microsoft kjøpte Skype i 2011.

Overgangen kom med bare noen måneders varsel, og kan derfor oppfattes som noe brå. Det virker imidlertid som om Microsoft streber etter å gjøre overgangen så smertefri som mulig.

Både på hjemmesidene og i egne e-poster som er er sendt ut legges det opp til en enkel overgang. Installerer du Skype, er det også få klikk som skal til før alt av informasjon er flyttet fra Messenger til Skype.

Etter overgangen kan du fortsatt bruke den samme innloggingsinformasjonen i Skype, som du har brukt i Messenger.

(Kilde: Digi.no, Skype)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen